Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ εύστοχος από την περιφέρεια (15/29 τρίποντα), κυριάρχησε μετά το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα και με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να πάρει μία άνετη και πειστική νίκη απέναντι στην ανήμπορη να αντιδράσει στο δεύτερο μέρος Zalgiris (89-72). Ουσιαστικά οι Πειραιώτες πέτυχαν την τρίτη διαδοχική τους νίκη και ανέβηκαν στο 6-4, την ώρα που οι Λιθουανοί επέστρεψαν στα ανεπιτυχή αποτελέσματα και υποχώρησαν στο 4-6. Aπό την πλευρά των νικητών ξεχώρισε ο Canaan με 25 πόντους (έκανε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα μετά από δύο εβδομάδες), ενώ τον συνεπικούρησε ο επίσης τρομερός Peters με 22. Στην αντίπερα όχθη πάλεψε ο ανεβασμένος στο δεύτερο ημίχρονο Evans με 21 πόντους.

Oι δύο “μονομάχοι” ήταν αρκετά νευρικοί στο μπροστά μέρος του παρκέ με τους “ερυθρολεύκους” να έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα δύο πόντων (2-0) μετά από 2,5 λεπτά αγώνα, το οποίο το διεύρυναν ελαφρώς στα επόμενα λεπτά (6-3). Οι φιλοξενούμενοι άρχιζαν να βρίσκουν σιγά – σιγά ρυθμό και με τρίποντο του Lekavicius προσπέρασαν (8-10), ενώ συνέχιζαν να αποδίδουν το ίδιο αποτελεσματικά και έφτασαν στο +4 (10-14). Στα εναπομείναντα λεπτά της περιόδου οι “ερυθρόλευκοι” έσφιξαν την άμυνά τους περαιτέρω και έτσι κατάφερε να ισορροπήσει πλήρως το παιχνίδι (19-19).

Οι  νταμπλούχοι Ελλάδος παρέμεναν εγκλωβισμένοι στο τέμπο των Λιθουανών, αλλά κατάφεραν να πάρουν και πάλι τα ηνία της αναμέτρησης χάρις στο πρώτο τρίποντο του Peters στην αναμέτρηση (26-23). Μάλιστα το συγκρότημα του Μπαρτζώκα ανέβασε στροφές και με νέο περιφερειακό σουτ του Brazdeikis αποσπάστηκε για πρώτη φορά με έξι πόντους (33-27), την στιγμή που ο Canaan προσέφερε μία εντυπωσιακή φάση σε άμυνα και επίθεση και με αυτόν τον τρόπο η ομάδα του βρέθηκε και στο +12 (39-27). Οι Πειραιώτες ήλεγχαν πλήρως το ματς και στα επόμενα λεπτά, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην ανάπαυλα στο +12 (43-31).

Oι δύο ομάδες ήταν πιο ζεστές στο μπροστά μέρος του παρκέ, μία συνθήκη που δεν επηρέασε τους γηπεδούχους, οι οποίοι συντηρούσαν τα κεκτημένα του πρώτου μέρους (48-36) εξαιτίας του τρομερού Walkup (14 πόντοι, 4/6 τρίποντα). Οι “πράσινοι” προσπαθούσαν να αντιδράσουν και να μπουν πάλι στην εξίσωση του αγώνα και με δύο βολές του Ulanovas μείωσαν στους 11 (51-40), αλλά ο Canaan είχε ζεσταθεί για τα καλά και με δύο διαδοχικά του σουτ έστειλε τον Ολυμπιακό στο +15 (57-42). O Εvans είχε ζεσταθεί για τα καλά και με δώδεκα προσωπικούς του πόντους, κρατούσε την Zalgiris μέσα στο παιχνίδι έστω και σε απόσταση (61-49). Πάντως οι “ερυθρόλευκοι” εξακολουθούσαν να κάνουν ό,τι θέλουν στο παρκέ και πέρασαν μπροστά ακόμη και με 20 (69-49), ενώ πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” 17 πόντων (69-52).

O Peters παρέμενε στην ζώνη του λυκόφωτος και με πέντε δικούς του συνεχόμενους πόντους έστειλε τους νταμπλούχους Ελλάδος στο +19 (74-55), όμως οι πρωταθλητές Λιθουανίας δεν τα παράτησαν και με άλλη μία εύστοχη προσπάθεια του Evans έκλεισαν την ψαλίδα στους 15 πόντους (75-60). Το σκηνικό δεν μεταβλήθηκε ιδιαίτερα , διότι η αρμάδα του Μπαρτζώκα δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα στην άμυνα ζώνης της Zalgiris και έτσι η διαφορά δεν έπεφτε κάτω από τους 15 πόντους (81-66). Με την επιστροφή των Canaan και Peters ο Ολυμπιακός δεν σταματούσε να βομβαρδίζει τους αντιπάλους του έξω από την γραμμή των 6,75μ και πήρε διαφορά 19 πόντων (87-68)

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 43-31, 69-52

Δείτε τα στατιστικά εδώ