Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση αντιδρώντας για τις αναρτήσεις ενός εκ των διαιτητών του τρίτου τελικού με τον Ολυμπιακό ζητώντας δημόσια συγγνώμη από τον ίδιο και την διαγραφή του από την ΚΕΔ.

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος επιτέθηκε με ανακοίνωσή του στον Αλέξανδρο Ζιώγα, έναν εκ των διαιτητών του τρίτου τελικού των Play-offs της Α1 των Γυναικών, που έβαλε χώρα την Κυριακή (02/04) στο ΣΕΦ και οι «πράσινες» ηττήθηκαν με 87-83 από τις «ερυθρόλευκες» χάνοντας το πρωτάθλημα και ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τις αναρτήσεις του.

Μάλιστα, απαίτησε από την ΚΕΔ την διαγραφή του από τις λίστες, καθώς και από την ΕΟΚ την παραδειγματική τιμωρία του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού:

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τα όσα διαδραματίζονται στον χώρο του μπάσκετ και τη διαιτησία.

Με μεγάλη έκπληξη είδαμε τις αναρτήσεις του διαιτητή Αλέξανδρου Ζιώγα στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το μένος του κατά του Παναθηναϊκού αλλά και άλλων ομάδων με γνώμονα την οπαδική του ταυτότητα ξεπερνάει κατά πολύ αυτά που γνωρίζαμε ως τώρα.

Προφανώς, η συντριπτική πλειοψηφία των διαιτητών (όπως και των αθλητών-τριών) σε όλα τα αθλήματα υποστήριζαν ή υποστηρίζουν κάποια ομάδα καθώς προέρχονται από τον χώρο του αθλητισμού και αυτό δεν είναι κάτι το μεμπτό.

Από τη στιγμή όμως που οι διαιτητές μετατρέπονται σε εν δυνάμει οπαδούς τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα όχι μόνο για εμάς ως Σύλλογο, αλλά ως κοινωνία γενικότερα.

Tags:
ΕΟΚ