Ο πατέρας του Σάσα Βεζένκοβ, Σάσο μίλησε στην NOVA για τον αυριανό ημιτελικό του Ολυμπιακού με την Monaco και στάθηκε αρχικά στο περυσινό buzzer – beater του Micic, λέγοντας ότι ο γιος του έχει δουλέψει ακόμη περισσότερο από τότε προκειμένου να βελτιωθεί. Από εκεί κι έπειτα αποκάλυψε και μία ιστορία από την θητεία του Βούλγαρου φόργουορντ στην Barcelona, αναφέροντας ότι όταν ο Βεζένκοβ είχε μηδαμινό χρόνο συμμετοχής σε ένα παιχνίδι, τότε παρέμενε στο γήπεδο μέχρι την 01:00. Τέλος κατέληξε ότι χάρις σε αυτήν την νοοτροπία κατάφερε να φτάσει σε αυτό το επίπεδο και να γίνει πιο δυνατός.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην NOVA:

Για το buzzer beater του Βασίλιε Μίσιτς και τη δουλειά του γιο του: «Ξέρουμε τη ροή του μπάσκετ. Τι να πει και η Φενέρμπαχτσε με το καλάθι του Σλούκα; Έγινε στον ημιτελικό αυτό το σουτ, στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Έγινε μια αλλαγή που ίσως δεν έπρεπε να γίνει. Από τότε ο Σάσα δούλεψε, για να γίνει πιο δυνατός, όπως λέμε τόσα χρόνια».

Για τα πρώτα χρόνια του Σάσα Βεζένκοφ στην Κύπρο: «Ο Σάσα ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στην Κύπρο και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους εκεί. Και τους προπονητές και τη χώρα που μας αγκάλιασε. Άρχισε στην Κύπρο και έφτασε εδώ. Δεν ξεχνώ τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, αλλά όλοι πρέπει να ονειρεύονται».

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην Μπαρτσελόνα: «Συνέχεια ήμασταν δίπλα του. Υπάρχουν πολλοί νέοι που σε μια δυσκολία σταματούν. Αυτό είναι το διαφορετικό με τον Σάσα. Κάθε βράδυ μιλούσαμε όταν ήταν στη Βαρκελώνη. Ύστερα από κάθε ματς που δεν έπαιζε έμενε μέχρι τη 01:00 στο γήπεδο, για να γίνει πιο δυνατός και έγινε».