Έστω και σε ένα παιχνίδι-προπόνηση σαν αυτό με τον Ιωνικό, ο Quincy Acy έβαλε (επιτέλους) το πρώτο του καλάθι με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο 31χρονος πάουερ φόργουορντ είχε σκοράρει μόνο από τη γραμμή των ελευθέρων βολών από την ημέρα που αποκτήθηκε από τους “ερυθρόλευκους” στις 3 Νοεμβρίου 2021, δηλαδή πριν από 74 ημέρες.

Ο Acy σημείωσε εν τέλει το πρώτο του καλάθι στις αρχές της 4ης περιόδου της αναμέτρησης με τον Ιωνικό, όταν ευστόχησε σε τρίποντο στο 30’19’’ και έκανε το σκορ 80-49. Μέχρι το συγκεκριμένο καλάθι ο πολύπειρος φόργουορντ μετρούσε 1 πόντο, 0/5 δίποντα, 0/3 τρίποντα και 1/4 βολές, έχοντας παίξει συνολικά 33’57’’ σε 5 αγώνες με τον Ολυμπιακό σε Basket League και EuroLeague, συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού.

Το πρώτο εύστοχο σουτ του Acy έμοιαζε πάντως να τον… ξεκλειδώνει, καθώς στην τελευταία περίοδο του αγώνα με τον Ιωνικό είχε 12 πόντους, 2/3 βολές, 2/2 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 2 ριμπάουντ!

Αν μη τι άλλο, αυτό ήταν το πιο σημαντικό στοιχείο που μπορεί να κρατήσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας από την εύκολη νίκη επί του Ιωνικού. Δηλαδή τη θετική εμφάνιση του Acy, ο οποίος είχε μηδαμινή συνεισφορά έως τώρα και έψαχνε εναγωνίως αγωνιστικό ρυθμό.

«Είναι προφανές ότι είναι καλός παίκτης, αλλά έπαθε μια πολύ σοβαρή αμυγδαλίτιδα και έπρεπε να μείνει για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο με μια πολύ ισχυρή αντιβίωση. Του συνέβησαν όλα τα ανάποδα. Ελπίζουμε να βρει τον ρυθμό του για να μας βοηθήσει», τόνισε μετά το τέλος του αγώνα ο Μπαρτζώκας, αναφερόμενος στον Acy.