Μπορεί από το πρωί της Τετάρτης (3/11), ο Quincy Acy να αποτελεί με κάθε επισημότητα παίκτη του Ολυμπιακού, αλλά αυτό δεν θα είναι το πρώτο πέρασμά του από την Ευρώπη και την EuroLeague.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός «ψηλός» είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά στην εν λόγω διοργάνωση τη σεζόν 2019-2020, όταν με τα χρώματα της Maccabi Tel Aviv είχε μετρήσει 5 πόντους και 3.5 ριμπάουντ ανά 19 λεπτά συμμετοχής σε 27 ματς -αφήνοντας θετικές εντυπώσεις τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση.

Σε αυτό το του πέρασμα από το Ισραήλ λοιπόν, ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ είχε συναντήσει στο διάβα του δις το νέο του σύλλογο, σημειώνοντας ισάριθμες νίκες.

Η πρώτη τους μονομαχία έλαβε χώρα την 1η ημέρα του Νοεμβρίου του 2019, όταν η «ομάδα του λαού» είχε περάσει σαν σίφουνας από το ΣΕΦ επικρατώντας με 90-65 των Πειραιωτών -σε μια βραδιά όπου ο Tyler Dorsey είχε πετύχει 19 πόντους με 4-6 τρίποντα κόντρα στη νυν ομάδα του.
Τότε, ο Acy είχε αγγίξει το double double με 8 πόντους (3-7 σουτ, 1-4 τρίποντα) και 8 ριμπάουντ, όντας πρώτος σε «σκουπίδια» στην αναμέτρηση.

Στη δεύτερη φορά που αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό, στις 27 Φεβρουαρίου 2020, ο ικανός PF/ C έμεινε άποντος με 0-2 τρίποντα σε 6 λεπτά συμμετοχής, ενώ πρόλαβε να μαζέψει 2 ριμπάουντ σε αυτό το διάστημα -βλέποντας από τον πάγκο τον Scottie Wilbekin να πετυχαίνει 6 σερί πόντους και το νικητήριο τρίποντο 10 δευτερόλεπτα πριν το απόλυτο φινάλε και να σοκάρει την αρμάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Τέλος, αξίζει να αναφερθούν και τα πεπραγμένα του κόντρα στο αντίπαλο δέος του Παναθηναϊκού, με τον οποίο έχει κοντραριστεί μόλις μια φορά -όταν στις 19 Δεκεμβρίου 2019 ήταν τρομερός στο all around παιχνίδι του και με 8 πόντους (3-9 σουτ, 0-3 τρίποντα), 5 ριμπάουντ και 5 τάπες ήταν ένας συγκλονιστικός αρωγός για τη νίκη της Maccabi με 88-79 στο Tel Aviv.