Σύμφωνοι, ο φετινός Ολυμπιακός δεν είναι «ομάδα του ενός». Έχει άφθονο επιθετικό ταλέντο, μπορεί να παίξει καθηλωτική άμυνα και διαθέτει αρκετούς παίκτες-πρωταγωνιστές. Υπάρχει πάντως και ένα στοιχείο στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, το οποίο τον διαφοροποιεί από πέρυσι. Ονομάζεται instant scoring και είναι αυτό ακριβώς που προσφέρει κάθε βράδυ ο Sasha Vezenkov.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ δεν αποτελεί βέβαια φρέσκο προϊόν στους “ερυθρόλευκους”. Η φετινή είναι η 4η χρονιά του στον Πειραιά. Στα 26 χρόνια του όμως μοιάζει καλύτερος από ποτέ. Μοιάζει έτοιμος να κάνει το μεγαλύτερο step up στην καριέρα του. Ε, δεν έσπευσαν τυχαία να τον ανανεώσουν για τα επόμενα τρία χρόνια στον Ολυμπιακό.

Καταπώς φαίνεται, η σεζόν 2021-22 θα είναι η χρονιά του Αλέξανδρου. Φροντίζει άλλωστε και ο ίδιος να το δείξει από νωρίς, αποτελώντας την πρώτην επιλογή του Ολυμπιακού στην επίθεση. Είναι ο παίκτης που θα βάλει το μακρινό σουτ. Είναι αυτός που θα εκμεταλλευτεί το μις-ματς στο low post. Είναι αυτός που θα παίξει μακριά από τη μπάλα, εκμεταλλευόμενος κάθε “τρύπα” που θα βρει στην αντίπαλη άμυνα. Ο Vezenkov δεν είναι πια απλά ένας πολύ καλός σουτέρ. Είναι ένας ολοκληρωμένος ΣΚΟΡΕΡ. Με όλα τα γράμματα κεφαλαία.

Ο Ολυμπιακός έχει δώσει μέχρι στιγμής τέσσερα επίσημα παιχνίδια. Δύο για το Κύπελλο Ελλάδας, ένα για την EuroLeague και ένα για την Basket League. Ο Vezenkov ήταν στα τρία από τα τέσσερα ο πρώτος σκόρερ των “ερυθρόλευκων”, έχοντας κατά σειρά:

  • 16 πόντους (6/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/1 βολή) κόντρα στον Κολοσσό
  • 10 πόντους (2/3 δίποντα, 2/5 τρίποντα) κόντρα στον Ηρακλή
  • 16 πόντους (5/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/5 βολές) κόντρα στην Baskonia
  • 27 πόντους (9/10 δίποντα, 3/7 τρίποντα) κόντρα στην ΑΕΚ

Στο σημερινό παιχνίδι με την ΑΕΚ πλησίασε μάλιστα και το ατομικό του ρεκόρ στην Basket League. Είναι οι 29 πόντοι που είχε βάλει σε έναν αγώνα του Άρη με τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2014-15. Ένα λιγότερο είχε σημειώσει την ίδια χρονιά και κόντρα στον Ολυμπιακό (28). Με την ερυθρόλευκη φανέλα έχει πετύχει περισσότερους πόντους σε ένα ματς στην EuroLeague (31 κόντρα στην ALBA Berlin τη σεζόν 2020-21). Με τη φόρα που έχει, πάντως, μάλλον δύσκολα δεν θα το σπάσει και αυτό το φράγμα κατά τη διάρκεια της σεζόν που διανύουμε.

Όλα αυτά βέβαια δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα, εφόσον η ομάδα δεν κερδίζει. Και ο 26χρονος φόργουορντ το γνωρίζει καλά αυτό… «Αυτό που μου έμαθε ο Βασίλης (Σπανούλης), είναι πως σε ό,τι κι αν κάνεις, πρέπει να κερδίζεις, είτε παίζεις έναν τελικό, είτε ένα απλό παιχνίδι του πρωταθλήματος. Αυτό προσπαθώ να κάνω κι εγώ, πρέπει να κερδίζουμε», τόνισε ο Vezenkov μετά την εύκολη νίκη επί της ΑΕΚ.

Προς το παρόν ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει καλά τη σεζόν 2021-22, αφού αριθμεί τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες με 28 πόντους διαφορά κατά μέσο όρο και τον Vezenkov να είναι ο σταθερός οδηγός του.