Τις πρώτες του δηλώσεις επί ελληνικού εδάφους από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στη χώρα μας το βράδυ της Πέμπτης (17/8) έκανε ο Luke Sikma, ένα από τα φετινά μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού, με τον πρώην παίκτη της ALBA Berlin να τονίζει πως δεν θα έχει καμία σχέση με το playstyle του Σάσα Βεζένκοβ.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Είναι ωραία αίσθηση. Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι στην Αθήνα και θα ενσωματωθώ στην ομάδα. Νομίζω ότι θα είναι σπουδαία σεζόν και ανυπομονώ να πιάσω δουλειά και να δω τι μπορούμε να κάνουμε».

Για τον Σάσα Βεζένκοφ: «Είναι μεγάλαπαπούτσια τα οποία πρέπει να γεμίσω. Ο Σάσα είναι σπουδαίος παίκτης και έδωσε πολλά στην ομάδα. Όμως δεν θα γεμίσω τα δικά του παπούτσια, είμαι άλλος παίκτης και ήρθα εδώ για να κάνω όσα κάνω και να βάλω τα δυνατά μου, ώστε να βοηθήσω την ομάδα. Αυτός είναι πάντα ο στόχος».

Για το πώς αισθάνεται που πήρε μεταγραφή σε μία ομάδα με back-to-back παρουσίες στο Final Four: «Σίγουρα είναι step up. Ο Ολυμπιακός διεκδικεί την Euroleague κάθε χρόνο, οπότε είναι φοβερή πρόκληση, ανυπομονώ και είναι ευκαιρία για μένα».

Για την προσεχή αναμέτρηση των ΗΠΑ με την Ελλάδα: «Νομίζω πως οι ΗΠΑ έχουν πολλούς νέους παίκτες και η Ελλάδα πολύ έμπειρους παίκτες. Είμαι ανυπόμονος να δω τι θα συμβεί, αλλά δεν θα κάνω κάποια πρόβλεψη».

Το μήνυμα του στους οπαδούς του Ολυμπιακού: «Γεια σας φίλαθλοι. Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι εδώ, που θα παίξω μπροστά σας, που θα σας γνωρίσω και που θα πάρω την ενέργεια που φέρνετε σε κάθε παιχνίδι»