Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν αναμφίβολα το κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στη Συνέντευξη Τύπου μίλησε για όλη αυτή την ατμόσφαιρα τονίζοντας πως οι Αγγελόπουλοι ήταν αυτή που άλλαξαν την ιστορία του Ολυμπιακού ενώ υπογράμμισε πως η μέρα αυτή θα του μείνει ανεξίτηλη σε όλη του τη ζωή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Για μένα είναι ένα διήμερο που ολοκληρώθηκε με φανταστικό τρόπο. Ένα διήμερο που δεν συνηθίζεται στα ευρωπαϊκά δεδομένα και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε παγκόσμιο επίπεδο. Ειδικά η σημερινή ημέρα θα μου μείνει ανεξίτηλη σε όλη τη ζωή μου, γιατί είναι η επιβράβευση για όλα αυτά που κάναμε στον Ολυμπιακό. Αυτά έγιναν χάρη στους προέδρους, τους κυρίους Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο. Θέλω να τους ευχαριστήσω για άλλη μία φορά δημόσια για όσα έκαναν για εμένα αυτά τα 11 χρόνια με επιστέγασμα το σημερινό. Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Είναι συγκινητικό αυτό που έγινε για εμένα».

Και συνέχισε: «Ο Ολυμπιακός μας χάρισε σχέσεις ζωής. Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό. Αν δεν χτίσεις ανθρώπινες σχέσεις, δεν μπορείς να έχεις αγωνιστικές επιτυχίες κατά την άποψή μου. Μέσα από δυσκολίες, μέσα από επιτυχίες, χτίσαμε μια ομάδα με γερές βάσεις. Μια ομάδα δεν χτίζεται αν δεν έχει γερή και ικανή διοίκηση. Σε αυτό ευθύνονται και ο κ. Γιώργος και ο κ. Παναγιώτης, που είναι οι άνθρωποι οι οποίοι αναγέννησαν τον Ολυμπιακό και τον έχουν φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης. Τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί αν δεν με είχαν εμπιστευθεί, αν δεν είχε εμπιστευθεί το ένστικό τους, το ταλέντο μου και τον χαρακτήρα μου. Πολλοί λένε ότι ο Σπανούλης άλλαξε την ιστορία του Ολυμπιακού. Δεν την άλλαξα εγώ. Πρώτα την άλλαξαν οι πρόεδροι της ομάδας, γιατί αυτοί με πήραν και έδωσαν την ευκαιρία να δείξω το ταλέντο μου και την ηγετικότητά μου».