13/01/2012 (23:18)

Μπορεί το συγκεκριμένο ρεπορτάζ που “αλιεύσαμε” από το blog.gr να μην έχει απόλυτη σχέση με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, αφορά όμως τη διοίκηση της ομάδας και συγκεκριμένα την οικογένεια Αγγελόπουλων. Ο πατέρας του Παναγιώτη και Γιώργου, που διοικούν την ομάδα των “ερυθρολεύκων”, Κωνσταντίνος όπως αναφέρει η ιστοσελίδα άσκησε δίωξη σε δικηγόρο με τον οποίο συνεργαζόταν.
“Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται με βούλευμα ο δικηγόρος Αθηνών Ν. Γ. για την κατηγορία της εξακολουθητικής απάτης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια σε βάρος του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και για ποσό 27,3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών (αριθ. 1785/2011), ο δικηγόρος εξαπάτησε την περίοδο από το 1998 έως το 2007 τον τότε πελάτη του Κ. Αγγελόπουλο, αποσπώντας το επίδικο ποσό.

Το βούλευμα αναφέρει πως ο δικηγόρος κατηγορείται ότι έπεισε τον Κ. Αγγελόπουλο να του καταβάλει ποσό 18,4 εκατ. ευρώ μεταξύ 1999 και 2007, παραπλανώντας τον ότι ενεργούσε για την υπόθεση κατάσχεσης 355 εκατ. δολαρίων που διεκδικούσε ο επιχειρηματίας στο πλαίσιο αντιδικίας με τον αδελφό του Θεόδωρο Αγγελόπουλο στο εξωτερικό.

Επιπλέον, με βάση το βούλευμα, ο κατηγορούμενος το 1998 απέσπασε από τον Κ. Αγγελόπουλο 9,6 εκατ. δολάρια για επενδύσεις σε ακίνητα που φέρονται να μην πραγματοποιήθηκαν, ενώ το 2007 έλαβε 2,4 εκατ. ευρώ, διαβεβαιώνοντας ψευδώς τον εντολέα του Κ. Αγγελόπουλο ότι είχε δικαιωθεί στην αστική αντιδικία του με τον αδελφό του Θεόδωρο.

Οι δικαστές του Συμβουλίου στο βούλευμα τους χαρακτηρίζουν τον δικηγόρο ως πρόσωπο “που τελεί απάτες κατ’ επάγγελμα για πορισμό εισοδήματος και έχει σταθερή ροπή στη διάπραξη απατών ως στοιχείο της προσωπικότητάς του”.

Το βούλευμα έχει ήδη επικυρωθεί από το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο απέρριψε την έφεση του δικηγόρου, ενώ αίτησή του για άσκηση αναίρεσης κατά του εφετειακού βουλεύματος απορρίφθηκε επίσης από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η ποινική δίωξη κατά του Ν. Γ. ασκήθηκε ύστερα από μήνυση που είχε υποβάλει εναντίον του ο Κ. Αγγελόπουλος, τον Δεκέμβριο του 2007“.