Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει βαθέως το διπλό του Ολυμπιακού με την Ρεάλ

Αρχικά ο Ολυμπιακός ήταν γνωστόν και το επιβεβαίωσε εκ νέου ότι είναι μακράν η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρωλίγκα . Λογικό καθώς έχει ελάχιστες αλλαγές από πέρσι και καθόλου σχεδόν προβλήματα αν και η απουσία του Παπανικολάου στην Μαδρίτη λογίζεται καθώς οι Μαδριλένοι έχουν πολλά ψηλά και ικανότατα φόργουροντ.

Τα δύο διπλά μέσα στις έδρες των δύο μεγάλων μαζί με την Εφές φαβορί για την κούπα,Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, αποτελούν για τον Ολυμπιακό δείγμα ποιότητας και στόχος πλέον ξεκάθαρα είναι η τετράδα για το σημαντικό πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφς. Τα φορμαρίστηκε νωρίς και τα σχετικά έχω πει την άποψή μου,είναι για να τα λένε για δικαιολογίες πολλές φορές οι προπονητές ή άλλοι στις ομάδες.

Ο Ολυμπιακός επίσης έχει μαξιλαράκι ασφαλείας τα διπλά αυτά για πιθανές γκέλες. Και αν περάσει και από την πονηρή Μπασκόνια αύριο θα έχει 3/3 στις πιο δύσκολες έδρες της Ισπανίας με το καλημέρα. Πάμε στα άλλα ερυθρόλευκα “μηνύματα” .Αν έλεγες στον Μπαρτζώκα ότι ο Ολυμπιακός θα φάει 87π και 14τρ στην Μαδρίτη και θα έχει 6/21τρ.δεν θα περίμενε ποτέ νομίζω να κερδίσει. Αλλά το μπάσκετ είναι πολυσύνθετο και πολύπλοκο άθλημα και οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια αλλά είναι ενδείξεις.

Ο Ολυμπιακός επίσης κέρδισε από την επίθεση και όχι από την άμυνα. Ο Μπαρτζώκας έκανε ένα τέλειο παιχνίδι στο κοουτσάρισμα. Με πολλές εναλλαγές σχημάτων, με τον Βεζένκοφ και στο “3”ειδικά στο τέλος και τον Μπολομπόι στο “5” για να βγάζει έξω τον θηριώδη Ταβάρες και να υπάρχουν ντράιβ.

Κυκλοφόρησε γρήγορα την μπάλα για να σουτάρει χωρίς τα κορμιά της Ρεάλ και του Ταβάρες ή και τον φόργουορντ που πάνε στο “2”και πολλές φορές κτύπησε στα αργά πόδια των ψηλών της βασίλισσας με θράσος όπως έκανε πχ 2-3 φορές με επιτυχία ο Σλούκας. Το ότι με 2/11τρ ήταν στο πόντο στο ημίχρονο σημαίνει πολλά. Αλλά έπαιξαν ρόλο τα μόλις 3λάθη. Επίσης η Ρεάλ είχε 8τρ παραπάνω(!)αλλά έχασε.

Καθώς ο Ολυμπιακός περίμενε σαν την αλεπού να κτυπήσει την κατάλληλη στιγμή και φέτος έδειξε ότι δεν πανικοβάλλεται σε κανένα σημείο. Ο Βεζένκοφ έδειξε ότι είναι το καλύτερο 4αρι στην Ευρώπη και ο Λαρεντζακης πάει για καλύτερος 6ος παίκτης καθώς αλλάζει ρυθμό, παίζει άμυνα και έχει ψυχή, πάθος και θράσος που ήθελε το κομβικό του τρίποντο στο τέλος για την ανατροπή σκηνικού.

Κάπως έτσι ο “Λάρι” έχει καλύψει το κενό του Κάνααν που δεν έχει προσαρμοστεί σαν αντί Ντόρσεϊ αλλά αυτό δεν θα γίνεται συνέχεια και είναι ο μοναδικός αστερίσκος στο μπλοκάκι του Μπαρτζώκα. Επίσης ο Σλούκας θύμισε χτες Σπανούλη παίρνοντας προσωπικές φάσεις στο τέλος και κτυπώντας σαν εκτελεστής βγαίνοντας μπροστά σαν ηγέτης και ας έχει ένα πολυσύνθετο ρόλο. Κλειδί επίσης τα 11 επιθετικά ριμπάουντ μέσα στα θηρία της βασίλισσας. Κρατάμε και την σημαντική βοήθεια του Μακίσικ(10π)και την άμυνα Φαλ στον Ταβάρες