Παρά το γεγονός ότι πριν από λίγα 24ώρα ο Ολυμπιακός διέψευσε τις επαφές με οποιονδήποτε παίκτη δεσμεύεται με συμβόλαιο, η άκρατη φημολογία περί επαφών των Πειραιωτών και του Mike James συνεχίζεται. Συγκεκριμένα ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Arel Ginsber ανέφερε ότι οι νταμπλούχοι Ελλάδος τα έχουν βρει σε όλα με τον 33χρονο άσο, ωστόσο το μεγάλο εμπόδιο στην όλη ιστορία είναι η Monaco.

Όπως είναι γνωστό ο άλλοτε γκαρντ του Παναθηναϊκού δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους Μονεγάσκους, οι οποίοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να τον αφήσουν να φύγει, αν και ο παίκτης δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον προπονητή της ομάδας Sasa Obradovic, ενώ αναμένεται να μην έχει τον ίδιο ρόλο και χρόνο μετά την ηχηρή προσθήκη του Kemba Walker. Το tweet καταλήγει, λέγοντας ότι οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για την οριστική έκβαση της υπόθεσης.

Σε περίπτωση που η περίπτωση James δεν τελεσφορήσει για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα τότε υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές λύσεις, όπως αυτή του Kendrick Nunn. Μάλιστα ο άλλοτε άσος των Heat  στρέφει το βλέμμα του ολοένα και περισσότερο προς την Ευρώπη από την στιγμή που δεν βρίσκει κάτι που να τον ικανοποιεί στο ΝΒΑ κι έτσι η περίπτωσή του γίνεται πιο εφικτή για όλες τις ευρωπαϊκές ομάδες που μπορεί να τον έχουν στο μπλοκάκι τους. Tέλος ο Mike James ήταν ο αναμφισβήτητος ηγέτης στην πορεία της Monaco προς το Final 4, κάτι που αποτυπώνεται και από τα πολύ υψηλά νούμερά του(15,9 πόντοι, 4,5 ασίστ).