Ο Edy Tavares αποθέωσε τον Chus Mateo στην συνέντευξη τύπου, λέγοντας ότι όλα τα εύσημα για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας πάνε σε αυτόν. Ακόμη ανέφερε ότι είναι ο καλύτερος άνθρωπος που γνώρισε ποτέ, ενώ στην συνέχεια τα έβαλε και με όσους του έκαναν κριτική κατά την διάρκεια της σεζόν. Τέλος μετά τα εγκώμια του MVP του Final 4 ο προπονητής της Real Madrid  βούρκωσε από την συγκίνηση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δεν ξέρω πώς να περιγράψω αυτά που νιώθω. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συγχαρώ τον προπονητή μας. Υπέφερε περισσότερο από εμάς για να ενώσει όλα τα κομμάτια, ώστε να παίξουμε ομαδικά και να παλέψουμε για αυτή την ομάδα. Όλα τα εύσημα πάνε σε εκείνον. Είναι πάντα δύσκολο για έναν προπονητή ή έναν παίκτη να τα καταφέρει στην πρώτη του χρονιά. Είναι δύσκολο να είσαι προπονητής της Ρεάλ. Θέλω να τον συγχαρώ, είμαστε εδώ χάρη σε εκείνον. Πίστεψε σε εμάς. Άνθρωποι από την πλευρά μας δεν πίστεψαν σε εμάς και σε εκείνον. Νομίζω πως έχει τόση αυτοπεποίθηση στον εαυτό του και σε αυτά που μπορεί να κάνει και το αξίζει. Το αξίζει.

Εσείς οι δημοσιογράφοι θα έπρεπε να απολογηθείτε σε εκείνον, τους ασκήσατε τόση κριτική. Είχατε τόσες αμφιβολίες… Πάντα αναφέρετε τους προπονητές των αντίπαλων ομάδων, αλλά ποτέ εκείνον. Απλά αναφέρετε τη Ρεάλ. Η Ρεάλ έχει τις “μπάλες” και πρέπει να αναφέρουμε την ομάδα και τον προπονητή κάθε φορά. Όλα τα εύσημα πάνε σε εκείνον, εκείνος μας πίστεψε. Δεν θα ήμασταν εδώ αλλιώς. Μας πίστεψε από την αρχή μέχρι τώρα. Το άξιζε παραπάνω από τον καθένα. Είναι ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που γνώρισα στη ζωή μου. Πρέπει και εσείς να του δώσετε τα εύσημα. Είναι δύσκολο να κερδίσεις στη Ρεάλ. Έχουμε τόσους “Άλφα” παίκτες στην ομάδα και κατάφερε να τα διαχειριστεί όλα. Τα αξίζει όλα. Αυτό θέλω να πω».