Το trade που έγινε μεταξύ Kings και Cavaliers έδωσαν τα δικαιώματα του Sasha Vezenkov στον οργανισμό του Sacramento, με αποτέλεσμα να είναι αρκετά πιθανή η μετακόμισή του στο ΝΒΑ είτε φέτος είτε τα προσεχή χρόνια. Μάλιστα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι Kings θα καλέσουν το μέλος της καλύτερης πεντάδας της Euroleague κατά την διάρκεια του Summer League, έτσι ώστε να του αναπτύξουν το πλάνο που έχουν γι’ αυτόν, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως υπάρχει κάτι προχωρημένο.

Ο ίδιος ο Vezenkov (ξανα)τοποθετήθηκε γι’ αυτό το φλέγον ζήτημα σε συνέντευξή του έπειτα από την αναμέτρηση της Βουλγαρίας με την Λιθουανία, στην οποία έκανε όργια, κρατώντας ζωντανό το ομοσπονδιακό συγκρότημα της χώρας του μέχρι τέλους. Ο 27χρονος άσος δήλωσε στο “basketnews” ότι είναι σε επικοινωνία με τους Kings, αλλά δεν ξέρει πότε θα υπάρξουν εξελίξεις με το μέλλον του. Παρά το γεγονός ότι το Sacramento κοιτάει ζεστά την περίπτωσή του εκείνος παραμένει προσηλωμένος στις υποχρεώσεις του με την Εθνική Βουλγαρίας και τον Ολυμπιακό. Η τελική έκβαση αυτής της υπόθεσης αναμένεται στα μέσα Ιουλίου, με τον Ολυμπιακό να περιμένει με αγωνία τις κινήσεις των Kings.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ξέρω ότι οι Σακραμέντο Κινγκς έχουν δείξει ενδιαφέρον για μένα, με παρακολουθούσαν στη διάρκεια της σεζόν. Δεν ξέρω πώς ακριβώς και με ποιον τρόπο μπορεί να εξελιχθούν τα πράγματα. Τώρα αυτό που λέω σε όλους και επαναλαμβάνω είναι πως τα δικαιώματά μου ανήκουν πλέον σε έναν οργανισμό που έχει δείξει ενδιαφέρον για μένα. Οι Σακραμέντο Κινγκς μού δίνουν προσοχή και θέλουν να με δουν.

Δεν μου αρέσει να κάνω όνειρα, θα ήθελα να απαντήσω στην ερώτηση του πότε μπορεί να γίνει αυτό, αλλά είμαι ρεαλιστής. Θα το σκεφτώ όταν όλα γίνουν πραγματικότητα. Όπως είπα, είμαστε σε επικοινωνία. Δεν ξέρω πότε θα προχωρήσουν τα πράγματα. Αν συμφωνήσουμε και ανοίξει ο δρόμος, τότε θα είναι πιο πιθανό να σκεφτούμε ευρύτερα. Τώρα, το μόνο που σκέφτομαι είναι η προσπάθεια που κάνω με τη Βουλγαρία και ο Ολυμπιακός, αυτά δηλαδή που συμβαίνουν εκ των πραγμάτων στη ζωή μου»