Ο Sasha Vezenkov είναι ένα από τα πρόσωπα των ημερών στην πατρίδα του την Βουλγαρία μετά την σπουδαία κίνηση που έκανε. Ο παίκτης του έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο και τις ευαισθησίες ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που τα πάντα κυλάνε γύρω από τη λαίλαπα του κορονοϊού. Ο Vezenkov έκανε δωρεά 10.000 μάσκες προφύλαξης για τον ιό στην πατρίδα του.

Ο πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού μίλησε σε βουλγαρικό κανάλι για την μεγάλη δωρεά που έκανε, αναφέρθηκε στην επέλαση του κορονοϊού και το ενδεχόμενο επανέναρξης της σεζόν. Από την άλλη τόνισε ότι ακόμα και μέσα από την καραντίνα κάτι καλό μπορεί να βγει.

Για την δωρεά που έκανε ο παίκτης των ερυθρολεύκων τόνισε: «Είναι σημαντικό να βοηθάς. Το έκανα από την καρδιά μου, με την ελπίδα να τελειώσει όλο αυτό πιο γρήγορα.

Για το πως πρέπει να αντιμετωπιστεί η επέλαση του Covid-19, ο Vezenkov ανέφερε: «Θα πρέπει όλη η χώρα να δείξει ομαδικότητα και να κερδίσουμε αυτόν τον αντίπαλο, που έχει αποδειχτεί πολύ δύσκολος».

Για την πιθανή επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης, αλλά και τα καλά που μπορούν να προκύψουν από την καραντίνα είπε: «Όλοι θέλουμε γεμάτα γήπεδα, αλλά η υγεία είναι πιο σημαντική από ο,τιδήποτε άλλο. Συνέχεια παραπονιόμαστε ότι δεν έχουμε χρόνο με τα πολλά ταξίδια και την καθημερινότητα. Τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τα αγαπημένα μας πρόσωπα, τον εαυτό μας, να διαβάσουμε ένα βιβλίο, να δούμε κάποια σειρά… Πιστεύω πως μπορούν να υπάρξουν και θετικά από αυτή την καραντίνα».