Ο Ολυμπιακός ήταν μονίμως σε θέση οδηγού στο παιχνίδι και πήρε ακόμη και διψήφιες διαφορές, ωστόσο στο τέλος του στοίχισε η έλλειψη καθαρού μυαλού και οι κακές επιλογές, με συνέπεια να ηττηθεί από την Virtus (69-67). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι “ερυθρόλευκοι” είχαν την ευκαιρία να πάρουν την νίκη στο τέλος, αλλά το τρίποντο του Λαρεντζάκη δεν βρήκε στόχο και έτσι υποχώρησαν στο 7-8, την ώρα που οι Ιταλοί ανέβηκαν στο 11-4 και την δεύτερη θέση. Από την πλευρά των νικητών ξεχώρισε ο Cordinier με 13 πόντους, ενώ στην αντίπερα όχθη προσπάθησαν οι Λαρεντζάκης (13 πόντοι), Fall (12 πόντοι), Milutinov (10 πόντοι, 11 ριμπάουντ).

Oι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πήραν πλεονέκτημα έξι πόντων (0-6) πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό, ενώ εξακολουθούσαν να είναι το ίδιο αποτελεσματικοί και διατηρούσαν συνεχώς το πάνω χέρι του αγώνα (4-10). Οι Fall και Peters ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές των φιλοξενούμενων που ήλεγχαν πλήρως το ματς (7-14) παρά την αστοχία τους στα αμαρκάριστα τρίποντα που δημιουργούσαν (0/4 σουτ). Ο Cordinier διατηρούσε πολλά ζητήματα στην άμυνα των Πειραιωτών και χάρις σε πέντε προσωπικούς του πόντους οι γηπεδούχοι πλησίασαν στους δύο (12-14), ενώ το σκηνικό παρέμεινε ίδιο μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου (17-19).

Το συγκρότημα του Μπαρτζώκα συνέχιζε να είναι το ίδιο αποτελεσματικό στο πίσω μέρος του παρκέ και χάρις σε ένα σερί (0-8) προηγήθηκε για πρώτη φορά με δέκα (17-27), την ώρα που αποσπάστηκε με ακόμη και με 11 (20-31) ύστερα από ένα πολύ δύσκολο σουτ μέσης απόστασης του Λαρεντζάκη. Ο Petrusev άρχιζε να εγκλιματίζεται για τα καλά στην νέα του ομάδα και με τέσσερις προσωπικούς του πόντους την έστειλε στο +13 (22-35), ενώ η κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε και έτσι οι “ερυθρόλευκοι” οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα στο +12 (28-40), το οποίο ήταν ενδεικτικό της εικόνα του αγώνα.

Το σύνολο του Banchi έβγαλε σφυγμό με την έναρξη του δευτέρου μέρος και χάρις σε ένα μικρό 4-0 έκλεισε την ψαλίδα στους οκτώ (32-40), την στιγμή που έγινε ακόμη πιο απειλητικό μετά από γκολ – φάουλ του Cacok (37-43). Ο Βelinelli είχε ζεσταθεί για τα καλά και με τις δικές του προσωπικές ενέργειες, οι “ασπρόμαυροι” παρέμεναν ευθέως ανταγωνιστικοί (42-48), εντούτοις οι φιλοξενούμενοι ήταν πάντα στην πρωτοπορία του σκορ (44-51). Ο Goss πήρε στις πλάτες τους την επίθεση της ελληνικής ομάδας τόσο δημιουργικά όσο και επιθετικά, με αποτέλεσμα να της δώσει εκ νέου ένα καλό προβάδισμα (45-55) και να την πάει στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” οκτώ πόντων (47-55).

Η Virtus δεν ήταν διατεθειμένη να παρατήσει τον αγώνα και με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Dunston παρέμενε δυναμικά στην διεκδίκηση της νίκης (51-57), ενώ με οδηγό την πολύ καλή της άμυνα έβαλε ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό στους “ερυθρολεύκους” (53-57). Βέβαια, οι παίκτες του Μπαρτζώκα βρήκαν για ακόμη μία φορά τις λύσεις και με τους Λαρεντζάκη και Fall πήραν αέρα επτά πόντων (55-62), ωστόσο οι Ιταλοί έφεραν το ματς σε απόσταση μίας κατοχής ύστερα από τρίποντο του Dobric (60-62). Ο Λαρεντζάκης δήλωσε για ακόμη μία φορά παρών στο ματς και με ένα τεράστιο τρίποντο έδωσε σημαντική ανάσα στον Ολυμπιακό (60-65), όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν με σερί 7-0 και προσπέρασαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι (67-65). Ο Λαρεντζάκης ξεμπλόκαρε ξανά τους φιλοξενούμενους και έφερε την αναμέτρηση στα ίσα (67-67), την στιγμή που ο Hackett έδωσε το πάνω χέρι στην Virtus (69-67) και στην επόμενη κατοχή κέρδισε ένα καθοριστικό επιθετικό φάουλ. Στις τελευταίες φάσεις του αγώνα ο Fall έκανε εντυπωσιακό στοπ στον Shengelia και χάρισε στην ομάδα του την δυνατότητα να διεκδικήσει την νίκη, όμως το τρίποντο του Λαρεντζάκη ήταν άστοχο.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 28-40, 47-55, 69-67

Δείτε τα στατιστικά εδώ