Μπορεί ο Ολυμπιακός να αγωνίστηκε χωρίς τον Σλούκα και με ανέτοιμο τον Vezenkov, μπορεί να δέχτηκε μία μεγάλη ανατροπή στην τελική ευθεία του αγώνα, όμως έβγαλε τεράστιο χαρακτήρα στα τελευταία λεπτά του (ιδιαίτερα το κρίσιμο καλάθι του McKissic στα 27”) και εν τέλει επικράτησε της Virtus Bologna, χάρις και στις άστοχες προσπάθειες των Mickey και Lundberg στην τελευταία κατοχή. Με αυτόν τον τρόπο οι νταμπλούχοι Ελλάδος επέστρεψαν στα ροζ φύλλα αγώνα ύστερα από την ήττα στο Πριγκιπάτο κι ανέβηκαν στο 12-7, την ώρα που οι Ιταλοί γνώρισαν δεύτερο αποτυχημένο αποτέλεσμα μέσα στην έδρα τους και απομακρύνονται από τις θέσεις της οκτάδας, αφού υποχώρησαν στο 8-11. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο McKissic με 21 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ, ενώ εξαιρετικοί ήταν και οι Vezenkov (22 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και Παπανικολάου (17 πόντοι, 6 ριμπάουντ). Στην αντίπερα όχθη ο Teodosic πραγματοποίησε μία vintage εμφάνιση με 21 πόντους και τέσσερις ασίστ, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Ojeleye και Mickey με 13 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Πειραιώτες λειτουργούσαν εξαιρετικά σε άμυνα κι επίθεση, με αποτέλεσμα να τρέξουν ένα σερί 0-10 και να πάρουν πλεονέκτημα οκτώ πόντων (2-10), σε ένα ξεκίνημα στο οποίο θύμιζε εν πολλοίς τον αγώνα των δύο ομάδων στο ΣΕΦ. Πάντως οι Ιταλοί βρήκαν ρυθμό στην μπροστινή πλευρά του παρκέ και πλησίασαν στους τρεις (9-12), με τους “ερυθρολεύκους” να αντιδρούν ψύχραιμα και να φτάνουν στο +9 (9-18). Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση και με οδηγό τον Teodosic αντέστρεψαν πλήρως την κατάσταση και ισοφάρισαν με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου (22-22).

Η δεύτερη πεντάδα των νταμπλούχων  Ελλάδος εξακολουθούσε να είναι πολύ λειτουργική και με δύο τρίποντα των Peters και Λούντζη πήραν εκ νέου τα ηνία του αγώνα (26-30). Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι “κόλλησαν” επιθετικά και είδαν το σύνολο του Scariollo να τρέχει ένα σερί 7-0 για το προσπέρασμα (33-30), εντούτοις οι παίκτες του Μπαρτζώκα αντέδρασαν και όντας αποτελεσματικοί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου αποσπάστηκαν με πέντε πόντους (35-40), την στιγμή που οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα στο +4 (38-42).

Οι γηπεδούχοι είχαν σε μεγάλη μέρα τον Teodosic, με τον Σέρβο να αποτελεί έναν δυσάρεστο πονοκέφαλο για την άμυνα του Μπαρτζώκα και να συμβάλει τα μέγιστα στο άμεσο  της ομάδας του (43-42). Παρόλα αυτά οι νταμπλούχοι Ελλάδος αφυπνίστηκαν άμεσα και με οδηγούς του Παπανικολάου και Vezenkov έκαναν ένα δικό τους 0-7 και πήραν αέρα επτά πόντων (43-50). Ο Ολυμπιακός έφτασε και στο +10 (43-53), με την Virtus να δείχνει ότι μπορεί να επανέλθει, κλείνοντας ελαφρώς την ψαλίδα (47-53). Βέβαια η ελληνική ομάδα κυριάρχησε και πάλι και πήγε στο +12 (51-63), ενώ εκκίνησε την τελική ευθεία του αγώνα στο +10 (53-63).

Οι αρχικές κατοχές της πρώτης περιόδου ήταν μία σου και μία μου, με τους φιλοξενούμενους να κρατούν τα κεκτημένα των προηγούμενα τριάντα λεπτών (57-67). Σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού οι Πειραιώτες εγκλωβίστηκαν στην άμυνα των γηπεδούχων και σε συνδυασμό με ορισμένες αμυντικές αδράνειες, τους έδωσαν το δικαίωμα να κάνουν το ματς ξανά ντέρμπι (64-67). Τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμη χειρότερα για τους νταμπλούχους Ελλάδας, καθότι η Virtus προσπέρασε (70-69) με τέσσερις διαδοχικούς πόντους του Teodosic, που προήλθαν από μία λανθασμένη απόφαση των διαιτητών.

Ένα τρίποντο του Pajola επανέφερε στην πρωτοπορία τους “ασπρόμαυρους” (73-71), όμως ο Vezenkov έβαλε μπροστά πάλι τον Ολυμπιακό (73-74). Αυτήν την φορά ήταν η σειρά των γηπεδούχων να πάρουν “βραχεία κεφαλή”, όμως ένα άμεσο κι ένα έμμεσο τρίποντο των Παπανικολάου και McKissic τους έδωσε μαξιλαράκι πέντε πόντων (75-80 στο 1:30 πριν την λήξη). Ο Bako κράτησε ζωντανή την ομάδα του στην διεκδίκηση του αγώνα (77-80), με τον Παπανικολάου να διαμορφώνει το 77-82 στα 50”.

Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό ο Teodosic κέρδισε και ευστόχησε πολύ άμεσα σε τρεις βολές που κέρδισε, με τον απίστευτο σήμερα McKissic να κάνει το 80-84 στα 27” και να γέρνει την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του. Στα 18” ο Teodosic έκανε airball, δέχτηκε τεχνική ποινή και οι φιλοξενούμενοι διεύρυναν το προβάδισμά τους (80-85).  Η Virtus δεν πέταξε ούτε τώρα λευκή πετσέτα και με γκολ – φάουλ του Ojeleye έκανε τον αγώνα θρίλερ (83-85), με τον Λαρεντζάκη να χάνει τις δύο βολές στα 11’΄. Στην τελευταία κατοχή του αγώνα ο Lundberg αστόχησε σε lay up (ο Vezenkov έδιωξε την μπάλα, ενώ ήταν πάνω στην στεφάνη), ενώ ούτε ο Mickey βρήκε στόχο στο σουτ μέσης απόστασης που επιχείρησε.

Τα δεκάλεπτα: 22-22,38-42, 53-63, 83-85

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ