Ο Ολυμπιακός μπορεί να απώλεσε διαφορά 14 πόντων στην τελευταία περίοδο, αλλά χάρις σε ένα τεράστιο καλάθι του Vezenkov στα 6,7” πριν την λήξη και την τελευταία άμυνα που βγήκε πάνω στον Ulanovas απέδρασε με ένα τεράστιο διπλό από το Kaunas (72-74). Έτσι οι νταμπλούχοι Ελλάδος ανέβηκαν στο 21-8 και παραμένουν στην πρώτη θέση με τουλάχιστον μία νίκη διαφορά από την “διώχτρια” Real Madrid, την στιγμή που οι πολύ σκληροί για να πεθάνουν Λιθουανοί υποχώρησαν στο 15-14, αλλά συνεχίζουν να βρίσκονται στο γκρουπ των ομάδων που παλεύουν για την οκτάδα. Από την πλευρά των νικητών όλα τα λεφτά ήταν ο clutch Vezenkov με 25 πόντους και οκτώ ριμπάουντ, ενώ τρομερός ήταν και ο McKissic με 18 πόντους. Στην αντίπερα όχθη διακρίθηκε ο Smits με 18 πόντους και έξι ριμπάουντ, ενώ πολλές ζημιές προκάλεσε και ο Dimsa με 17 πόντους.

Oι φιλοξενούμενοι απέδιδαν εξαιρετικά και στις δύο πλευρές του παρκέ και πήραν πλεονέκτημα πέντε πόντων (2-7), όμως οι γηπεδούχοι έβγαζαν πολύ μεγάλη ενέργεια στην άμυνα και προσπέρασαν στο σκορ (10-9). Oι Πειραιώτες είχαν χάσει για τα καλά τον πολύ καλό τους ρυθμό στο μπροστά μέρος του παρκέ και έχοντας ως πονοκέφαλο τον Ulanovas (επτά πόντοι) βρέθηκαν στο -3 (13-10), όμως με πρωταγωνιστή τον Vezenkov (εννιά πόντοι) μπήκαν ξανά σε θέση οδηγού (13-15). Τελικά η ελληνική ομάδα έκλεισε το δεκάλεπτο στο -2 (17-15), καθότι δέχτηκε ένα πολύ μακρινό τρίποντο από τον Dimsa (17-15).

Τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ πλήγωναν τους νταμπλούχους Ελλάδος, που είδε τους Λιθουανούς να φτάνουν στο +5 (22-17) για πρώτη φορά μετά από νέο εύστοχο περιφερειακό σουτ του Dimsa. Το σκηνικό παρέμενε ίδιο και στα επόμενα λεπτά (26-21), αλλά οι “ερυθρόλευκοι” έφεραν το παιχνίδι στον πόντο (29-28) με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λαρεντζάκη (επτά πόντοι). Ο Shaq McKissic πήρε την επιθετική μπαγκέτα του Ολυμπιακού και με διαδοχικούς πόντους έστειλε την ομάδα του στο +6 (34-40), ένα σκορ με το οποίο οι φιλοξενούμενοι οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα.

Το συγκρότημα του Maksvytis εκκίνησε δυναμικά το δεύτερο μέρος και με ένα πολύ άμεσο 6-0 ισοφάρισε (40-40), με πέντε πόντους του Vezenkov να δίνουν βαθιά ανάσα στην ομάδα του (40-45). Η ομάδα του Μπαρτζώκα δεν περιορίστηκε εκεί και με τον Vezenkov να κάνει ό,τι θέλει την άμυνα της Zalgiris πήρε αέρα 12 πόντων (44-56) για πρώτη φορά, ενώ η ελληνική ομάδα εξακολουθούσε να είναι πολύ λειτουργική τόσο στα μετόπισθεν όσο και στο μπροστά μέρος του παρκέ, με αποτέλεσμα να πάει στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” 12 πόντων (49-61).

Τα τρίποντα του Smits κρατούσαν ζωντανούς τους “πράσινους” στην διεκδίκηση του αγώνα, διότι χάρις σε αυτά βρήκαν μομέντουμ και έκλεισαν την ψαλίδα στους έξι πόντους (59-65). Ο Fall μπορεί να έδωσε μία μικρή ανάσα στον Ολυμπιακό (59-67), ωστόσο τα διαδοχικά χτυπήματα της Zalgiris από την περίμετρο έκαναν το ματς ξανά ντέρμπι (65-67). Τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμη χειρότερα για τους νταμπλούχους Ελλάδος, διότι ο Dimsa με έμμεσο τρίποντο έφερε το ματς στα ίσα (69-69), την ώρα που ο Smits έβαλε μπροστά την ομάδα του (72-70). Ο Mckissic με 2/3 βολές έφερε το ματς στα ίσα (72-72), ενώ στην επόμενη κατοχή οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν μία πολύ μεγάλη άμυνα και ανέκτησαν το πάνω χέρι (72-74) με ένα τεράστιο σουτ του Vezenkov στα 6,7”. Στην τελευταία και καθοριστική επίθεση, ο Ulanovas αστόχησε στο floater και οι “ερυθρόλευκοι” έφυγαν θριαμβευτές από το Kaunas.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 34-40, 49-61, 72-74

Δείτε τα στατιστικά εδώ