Την ογκολογική μονάδα παίδων “Ελπίδα” επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Παναθηναϊκός, σε μία επίσκεψη που επαναλαμβάνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια. Η κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη υποδέχθηκε την “πράσινη” αποστολή, με τους παίκτες του τριφυλλιού να επισκέπτονται τα παιδιά στα δωμάτιά τους και να τους μοιράζουν δώρα, αυτόγραφα και… αγκαλιές προσφέροντάς τους χαμόγελο και αγάπη.

Αναφερόμενη στην επίσκεψη των εξάκις πρωταθλητών Ευρώπης, η κα Βαρδινογιάννη τόνισε: “Κάθε χρόνο η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού βρίσκεται κοντά στα παιδιά. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για αυτή τη συμμετοχή, γιατί πραγματικά μας δίνουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα. Είναι σημαντικό ιδιαίτερα για τα παιδιά, καθώς πιστεύω ότι δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να ξέρουν ότι τα σκέφτονται όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω τους και τους δίνουν την αγάπη και τη συμπαράστασή τους. Σήμερα περίμεναν πως και πως τα ινδάλματά τους και περιμένουν τους παίκτες να τα επισκεφθούν σε κάθε χώρο”.

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, δήλωσε: “Ήρθαμε να επισκεφθούμε το νοσοκομείο, όπου γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια που έλειπε από τη χώρα μας και έχει γίνει με ιδιωτική πρωτοβουλία. Ήρθαμε να δώσουμε χαρά, να δώσουμε δώρα, αλλά από την άλλη ήρθαμε και να πάρουμε κι ένα μάθημα για το ποιος είναι ο πραγματικός αγώνας της ζωής, ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα.

Παίρνουμε κι εμείς από αυτές τις καταστάσεις. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που μας υποδέχθηκαν, να δώσουμε ευχαριστίες το προσωπικό για την τιτάνια προσπάθεια που κάνει ώστε να αισθάνονται καλά τα παιδιά. Ο χώρος έχει και την τελευταία λεπτομέρεια για να νιώσουν σαν στο σπίτι τους. Είναι μια πολύ όμορφη προσπάθεια και ήρθαμε να τη στηρίξουμε”.

“Σημαντικό να δώσουμε χαρά”

Ενώ, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης πρόσθεσε: “Χαιρόμαστε που βρισκόμαστε εδώ, όλοι η ομάδα χαίρεται, γιατί μπορούμε να δώσουμε έστω και λίγο χαρά σε αυτά τα παιδιά. Σίγουρα είναι δύσκολα τα πράγματα, δεν μπορώ να φανταστώ όλο αυτό το βάρος που έχουν αυτά τα παιδιά και οι οικογένειές τους τις δυσκολίες που περνούν, αλλά και μόνο με την παρουσία μας εδώ, ελπίζω ότι μπορέσαμε να σηκώσουμε λίγο από αυτό το βάρος από τους ώμους του νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε αυτές τις μέρες. Όλη η ομάδα χαίρεται που βρίσκεται εδώ και ελπίζω να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται εδώ, κοντά στα παιδιά που περνούν τέτοιες δύσκολες καταστάσεις”.

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος υποστήριξε: “Είναι λίγο δύσκολο να μιλήσεις, γιατί με αυτά που βλέπεις τα λόγια γίνονται περιττά. Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι το σημαντικότερο είναι να έχουμε την υγεία μας και τίποτα άλλο. Είναι πολύ σημαντικό σε αυτά τα παιδιά να δίνεις χαρά, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες. Ο χώρος είναι εκπληκτικός και αξίζουν συγχαρητήρια στο ίδρυμα “Ελπίδα” που έχει κάνει όλο αυτό το έργο. Είναι σημαντικό ότι έχει γίνει αυτή η προσπάθεια και εύχομαι να συνεχιστεί για πολλά χρόνια όλη αυτή η προσπάθεια”, με τον Μάικ Μπράμος να καταλήγει:

Όλα αυτά σε κάνουν να εκτιμάς τις γιορτές, την οικογένειά σου, τη ζωή την ίδια. Είναι ωραίο να μπορείς να κάνεις τα παιδιά αυτά και τις οικογένειές τους να χαμογελούν. Και τους ευχόμαστε μόνο το καλύτερο. Οι εγκαταστάσεις είναι εκπληκτικές, ο χώρος είναι πολύ καθαρός και όμορφος, εξοπλισμένος άρτια και σίγουρα βοηθά και αυτό τα παιδιά να νιώσουν καλύτερα”.