Ένα σχετικά… δύσκολο καλοκαίρι (με πολλά συμβόλαια να… εκκρεμούν) έγινε εξαιρετικά… απλό αφού ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κρατήσει στο δυναμικό του όλους τους στυλοβάτες της περσινής αγωνιστικής περιόδου. Οι “πράσινοι” είδαν τους Στεφάν Λάσμε, Τζέιμς Γκιστ, Γιόνας Ματσιούλις και Δημήτρη Διαμαντίδη να έχουν το δικαίωμα διαπραγμάτευσης με όποια ομάδα επιθυμούσαν (από τη στιγμή που είχαν λήξει τα συμβόλαιά τους), αλλά οι συντονισμένες κινήσεις της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ήταν αρκετές για να κρατήσουν και τους τέσσερις στο ΟΑΚΑ.

Κι αν στην περίπτωση του “3D” η διαδικασία ανανέωσης του συμβολαίου του ήταν… τυπική, κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην περίπτωση των άλλων τριών, οι οποίοι (απολύτως φυσιολογικά) προσέλκυσαν το ενδιαφέρον ουκ ολίγων ευρωπαϊκών ομάδων.

Ακόμα κι όταν κάποιοι έμοιαζαν να… χάνονται (Στεφάν Λάσμε) ή να δέχονται “βροχή προτάσεων” από το εξωτερικό (Τζέιμς Γκιστ, Γιόνας Ματσιούλις), η πολιτική που ακολούθησε η “πράσινη” διοίκηση σε συνδυασμό με το δέλεαρ της διεκδίκησης της Ευρωλίγκα έκαναν άπαντες να το σκεφτούν δύο και τρεις φορές πριν πάρουν την απόφαση να κλείσουν οριστικά την πόρτα στο τριφύλλι.

Έτσι, το δίδυμο της “αεροπορίας” (Τζέιμς Γκιστ, Στεφάν Λάσμε), αλλά και ο “ταύρος” (Γιόνας Ματσιούλις) παρέμειναν στο ΟΑΚΑ καθιστώντας την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη πανίσχυρη τόσο στις θέσεις των φόργουορντ όσο και σε αυτή του σέντερ, όπου ο Στεφάν Λάσμε θα κληθεί να… σηκώσει το βάρος μαζί με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Η ζωή του… Παναθηναϊκού έγινε εξαιρετικά απλή το φετινό καλοκαίρι καθώς δεν χρειάστηκε παρά μερικές διορθωτικές κινήσεις στο (ήδη πολύ ποιοτικό) ρόστερ του..