Ο Παύλος Γιαννακόπουλος αποτέλεσε έναν άνθρωπο που ως ηγέτης του μπασκετικού Παναθηναϊκού άλλαξε την ιστορία του και εν γένει την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Ο πολυνικής διοικητικός ηγέτης των «Πρασίνων» «έφυγε» από την ζωή πριν από ακριβώς ένα χρόνο.

Η πορεία του σημαδεύτηκε από πολλούς τίτλους αλλά κυρίως από την αγάπη του για το «Τριφύλλι». Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ανέλαβε τα ηνία της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού επίσημα το 1992 με την ομάδα να μετατρέπεται σε ΚΑΕ.

Η ομάδα πέρασε μία περίοδο 14 χρόνων χωρίς πρωτάθλημα αλλά είχε καταφέρει να κατακτήσει την Ευρωλίγκα το 1996. Ο Παύλος φέρνει σπουδαία ονόματα στην ομάδα, όπως ο Ντονινικ Ουίλκινς, ο Μπάιρον Σκοτ, τον Ντέγιαν Μποντίρογκα, τον Ντίνο Ράτζα, τον Μάικ Μπατίστ, τον Σαρούνας Γιασκεβίτσιους και κάνει γνωστό το όνομα του Παναθηναϊκού παγκοσμίως, ενώ φέρνει τρομερό ταλέντο στην ομάδα και από την εγχώρια αγορά.

Παίκτες όπως, o Αλβέρτηςο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης, ο Παπαδόπουλος, ο Χατζηβρέττας, ο Φώτσης αγωνίστηκαν και κατέκτησαν τίτλους με τον Παναθηναϊκό καθοδηγούμενοι από το σπουδαίο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός κατακτά το πρώτο του πρωτάθλημα ,μετά από 14 χρόνια, το 1998 και μετέπειτα δεν κοιτάει ξανά πίσω με τον Παύλο Γιαννακόπουλο και τον αδελφό του Θανάση να οδηγούν την ομάδα από επιτυχία σε επιτυχία.

Οι «Πράσινοι» θα μετρήσουν απίθανα κατορθώματα στα επόμενα χρόνια επί προεδρίας Παύλου Γιαννακόπουλου,  που περιελάμβαναν συνολικά 13 πρωταθλήματα, 5 τρόπαια Ευρωλίγκας, 2 τριπλ-κράουν και 6 κύπελλα Ελλάδος.

Ο Παναθηναϊκός εδραιώθηκε ως μία από τις κορυφαίες και πιο ιστορικές ομάδες της Ευρώπης, έγινε ένας σύλλογος «γίγαντας» στο ευρωπαϊκό μπασκετικό στερέωμα και όλα αυτά εξαιτίας του …ιστορικού ηγέτη των «Πρασίνων», Παύλου Γιαννακόπουλου και βεβαίως του αδελφό του Θανάση, που αγαπούσαν όσο τίποτε άλλο τον Παναθηναϊκό πάντα με σεβασμό προς τον αντίπαλο και με στόχο να κάνουν το καλύτερο για το «Τριφύλλι».