Για τον μεγάλο αρχηγό Δημήτρη Διαμαντίδη έπαιξαν οι τωρινοί παίκτες του Παναθηναϊκού Superfoods, επικρατώντας της Μακάμπι στο τουρνουά «Diamonds Are Forever» με 78-68 και δείχνοντας στον ίδιο που ήταν παρών στα επίσημα του ΟΑΚΑ (αποθεώθηκε σε κάθε του κίνηση από τον κόσμο, αλλά και τιμήθηκε στο ημίχρονο από την Μακάμπι) αλλά και στον κόσμο ότι υπάρχει συνέχεια στην ομάδα. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη κατάφεραν να κυριαρχήσουν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, έχοντας διπλάσιες διαφορές στο σκορ, ενώ έδειξαν και κάποια από τα στοιχεία που δουλεύουν στην προπόνηση, βγάζοντας συνεργασίες, με τον Γιάννη Μπουρούση να λειτουργεί αρκετές φορές ως αυτό που μας έχει συνηθίσει…ως δεύτερος πλέι μέικερ στο παιχνίδι, ενώ έτυχε και αποθεωτικής αποδοχής από τον κόσμο του «τριφυλλιού», ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 13 πόντους. Τον ίδιο αριθμό πόντων πέτυχε και το alter ego του στην Λαμποράλ, ο εκπληκτικός Μάικ Τζέιμς, ο οποίος ξεσήκωσε το κοινό με τις θεματικές φάσεις που έβγαλε. Ο Νίκος Παππάς έφτασε αθόρυβα τους 11 πόντους, ενώ 12 πόντους σκόραρε ο Τζέιμς Γκιστ. Εντυπωσιακά ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Κρις Σίνγκελντον ο οποίος πέτυχε 8 πόντους στο πρώτο τρίλεπτο της αναμέτρησης, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 9 πόντους, όσους και ο Ντεμέτρις Νίκολς. Για την ομάδα του Ερεζ Εντελστάιν ο Μάικ Ζίρμπες έδειξε την αξία του έχοντας 15 πόντους, με τον θεαματικό Βίκτορ Ραντ να ακολουθεί με 14 πόντους.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Νικ Καλάθη, Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλο, Σίγκλεντον και Γκιστ, με τον «μικρό» να παίρνει και το πρώτο σουτ (άστοχο) και τον Γκιστ να πετυχαίνει το πρώτο «πράσινο» καλάθι στο ΟΑΚΑ για την φετινή σεζόν. Με τον Σίγκλεντον να έχει μπει ζεστός οι «πράσινοι» έδειξαν τις διαθέσεις τους ξεφεύγοντας με +7 (14-7), με τον Αμερικάνο να έρχεται «ζεστός» από την Κίνα έχοντας 8 μαζεμένους πόντους με 2 τρίποντα. Ο Ζίρμπες συνέχισε και σε αυτό το παιχνίδι να είναι άλυτος γρίφος μέσα στην ρακέτα μειώνοντας με 8ο του πόντου σε 19-13 (7’) σημείο που ο Μπουρούσης πάτησε παρκέ για πρώτη φορά, γνωρίζοντας την αποθέωση, ενώ το πρώτο του καλάθι (κάρφωμα) συνδυάστηκε με την είσοδο του Δημήτρη Διαμαντίδη στο ΟΑΚΑ, όπου όπως ήταν αναμμένο σήκωσε το κλειστό στο πόδι. Ο Μπουρούσης συνέχισε να σκοράρει ανεβάζοντας την διαφορά στο +13 (26-13), με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει με 26-16 χάρη σε τρίποντο του Πνίνι.

Η Μακάμπι προσπάθησε να επανέλθει στο παιχνίδι, και χτυπώντας μέσα από την ρακέτα, δίνοντας προσπάθειες στον Άιβερσον μείωσε σε 31-26 στο 15’, αλλά 90 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά οι περιφερειακοί του Παναθηναϊκού να κλέψουν δυο μπάλες και να ανεβάσουν την διαφορά στο +11 (37-26), δίνοντας τρελό ρυθμό στο παιχνίδι. Νίκολς και Φώτσης με αμαρκάριστα τρίποντα έδωσαν διαστάσεις στο σκορ (46-28), με το ημίχρονο να κλείνει στο +15 (47-32) με βολή του Μποχωρίδη. Για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ο Σίγκλεντον είχε 9 πόντους, με τον Γκιστ να έχει 8 πόντους, και τον Παναθηναϊκό να έχει 6/14 τρίποντα. Στον αντίποδα η ομάδα του Ερεζ Εντελστάιν είχε μόλις 1/4 τρίποντα (Πνίνι), ενώ ο Ούιμς πέτυχε μόλις 2 πόντους.

Δυναμικά ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, φτάνοντας με προσπάθειες του Παππά και του Μπουρούση και στο +20 (54-34) στο 23’, αλλά κάπου εκεί έριξε ταχύτητες με αποτέλεσμα οι Ισραηλινοί έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Ραντ (14 π.) να μειώσουν ως και το -11 (58-47) στο 29’, δημιουργώντας ανησυχία στον Αργύρη Πεδουλάκη. Ο Καλάθης με τρίποντο ανέβασε ξανά την διαφορά στο +14 (61-47), με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με 63-50 χάρη σε καλάθι και φάουλ του Ραντ.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ψάχνει τους συνδυασμούς και να έχει σταθερά την πρωτοπορία στο σκορ (69-54 στο 33’) με την Μακάμπι να σκοράρει αποκλειστικά με τρίποντα του Πνίνι και να μειώνει σε 69-57. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους δυο Τζέιμς (Γκιστ και Τζέιμς) με ισάριθμα καρφώματα να ανεβάζουν την διαφορά στο +15 (78-63), με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με 78-68 χάρη σε τρίποντο του Σίλει.

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 47-32, 63-50, 78-68.

Παναθηναϊκός (Αργύρης Πεδουλάκης): Σίνγκλετον 9, Ρίβερς, Τζέιμς 13, Μποχωρίδης 1, Π. Καλάθης, Φώτσης 3, Παππάς 11, Φελντέιν, Γκιστ 12, Χαραλαμπόπουλος, Μπουρούσης 13, Ν. Καλάθης 7.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ερέζ Έντελσταϊν): Ραντ 14, Σίλεϊ 6, Σμιθ, Γιβζόρι, Μέκελ 4, Πνίνι 13, Σέγκεφ, Οχαγιόν 7, Ουίμς 3, Αλεξάντερ, Άιβερσον 4, Ζίρμπες 15.