Ο Παναθηναϊκός έμαθε σήμερα τους αντιπάλους του στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας με τον Αργύρη Πεδουλάκη να τονίζει πως πρόκειται για έναν δυνατό όμιλο. Οι “πράσινοι” θα αντιμετωπίσουν τους Μακάμπι Τελ Αβίβ, Κάχα Κούτξα Βιτόρια, Λοκομοτίβ Κούμπαν, Ερυθρό Αστέρα και την ομάδα που θα φτάσει στην κανονική περίοδο από την προκριματική φάση της διοργάνωσης.

Ο Έλληνας τεχνικός των Πρωταθλητών Ελλάδος με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου τόνισε: “Αν και οι ομάδες δεν έχουν ολοκληρώσει τα ρόστερ τους ακόμη, ώστε να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα, ο όμιλός μας φαίνεται δυνατός εκ πρώτης όψεως. Οι αντίπαλοί μας είναι ομάδες που είναι δυνατές. Το ζητούμενο να είμαστε εμείς έτοιμοι όταν πρέπει. Όταν βρίσκεσαι σε έναν δύσκολο όμιλο υπάρχουν θετικά, αλλά και αρνητικά στοιχεία. Το θετικό είναι ότι μπαίνεις γρήγορα σε δυνατούς αγώνες, άρα σε βελτιώνουν και σε διατηρούν σε εγρήγορση. Το αρνητικό, πέρα από την ισχύ των αντιπάλων φυσικά, είναι ότι έχουμε και δύσκολα μακρινά ταξίδια”.

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς από την πλευρά του τόνισε: “Είναι δύσκολος όμιλος και… απαιτητικός. Έχει πολλές καλές ομάδες, αλλά κάποια δύσκολα ταξίδια. Συν του ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι δεν ξέρουμε ποια θα προστεθεί από τον προκριματικό γύρο, καθώς το πιθανότερο είναι να πρόκειται για μία ακόμη δυνατή ομάδα. Θα έχουμε αρκετή ποιότητα και φέτος ώστε να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση, αλλά θα πρέπει να είμαστε στο πιο καλό μας επίπεδο όταν αρχίσουν οι αγώνες. Πιστεύω πολύ στην ομάδα μας και πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Δεν υπάρχει κάποια ομάδα που να ξεχωρίζω και να θεωρώ καλύτερη ή χειρότερο. Η Λοκομοτίβ Κούμπαν φαίνεται να φτιάχνει μια δυνατή ομάδα και πάλι και έχει και ευρωπαϊκή εμπειρία. Ίσως ήταν η καλύτερη από το τέταρτο γκρουπ. Και ο αγώνας με τον Ερυθρό Αστέρα θα έχει ενδιαφέρον, γιατί είναι παίζουν στην Ευρωλίγκα, υπάρχει ενθουσιασμός και πάντα είναι μια δύσκολη έδρα. Όλοι οι αγώνες μας θα είναι δυνατοί, ειδικά εκτός έδρας!”.