Καλύτερος τρόπος από το -προ διημέρου- κείμενο του Ανδρέα Χανιά (“Αγώνας… προσομοίωσης”) για να περιγράψει κανείς το χθεσινό τεστ του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη δεν υπάρχει! Οι “πράσινοι” είχαν την… τύχη να δώσουν στο κλειστό της οδού Αρτάκης ένα πραγματικό ντέρμπι που τους… “ζεσταίνει” εν όψει των τελικών της Basket League ΟΠΑΠ.

Αυτό είναι κάτι, άλλωστε, που τόνισε και ο Αργύρης Πεδουλάκης στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη νικηφόρα αναμέτρηση της ομάδας του. Όπερ και σημαίνει πως για να το λέει ο “Άρτζι“, ισχύει…

Ο Παναθηναϊκός βρήκε απαντήσεις στα ερωτήματα που του έθεσε ο Πανιώνιος κατά τη διάρκεια του αγώνα, “ακόνισετο μυαλό του σε ειδικές καταστάσεις (όπως αυτές των τελευταίων δύο λεπτών), δούλεψε κάτω από καταστάσεις πίεσης (όπως στην τελευταία φάση του αγώνα) και είναι έτοιμος, πλέον, να δώσει… τις τελικές του εξετάσεις για το πρωτάθλημα.

Με δεδομένο πως απομένουν, πλέον, τρεις ημέρες μέχρι τον πρώτο τελικό (σ.σ.: το πρώτο τζάμπολ θα γίνει την Παρασκευή το βράδυ στο ΣΕΦ), ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι συνεργάτες του καλούνται να βάλουν τις τελευταίες πινελιές πριν το (πιο) μεγάλο ραντεβού της φετινής χρονιάς για το τριφύλλι.

Το ρόστερ είναι πιο “γεμάτο” από ποτέ άλλοτε, με τον Ραμέλ Κάρι παίζει σαν… παλιός. Αν μπει στην εξίσωση και ο Αρ Τι Γκουίν (είπαμε, ο Πέρο Άντιτς είναι στα “μέτρα” του), τότε ο προπονητής των Κυπελλούχων Ελλάδος θα μπορεί να ανακατέψει ακόμα περισσότερο την τράπουλα παρουσιάζοντας διαφορετικά σχήματα στο παρκέ.

Πρόδηλο είναι, πάντως, πως ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό όντας πνευματικά πιο έτοιμος από ποτέ. Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι αν ισχύει το ίδιο και σε αγωνιστικό επίπεδο…