Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει αύριο (21:45, Novasports 3) την Μπάμπεργκ στην προτελευταία στροφή του Τοπ 16 της Ευρωλίγκας. Ένα παιχνίδι που κρύβει κινδύνους παρότι η γερμανική ομάδα δεν έχει γνωρίσει τη νίκη στη φάση αυτή.

“Η Μπάμπεργκ τα οκτώ παιχνίδια τα έχει χάσει στο τελευταία λεπτό και τα άλλα κάτω από τρεις πόντους. Σίγουρα περιμένουμε να δούμε μια ακόμα καλύτερη ομάδα μπροστά μας. Θα παίζει χωρίς άγχος, χωρίς στρες και αυτό είναι πλεονέκτημα γι’ αυτούς. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε την νίκη για να πάρουμε την πρόκριση στους “8” που είναι ο στόχος μας. Έχουμε την ποιότητα να το κάνουμε” είπε ο Αργύρης Πεδουλάκης και συνέχισε αναφερόμενος στα “κλειδιά” της νίκης:

“Η Μπάμπεργκ στηρίζεται πολύ στο παιχνίδι των ψηλών. “Κλειδί” για την νίκη θα είναι τα ριμπάουντ. Έχουν παίκτες που μπορούν να παίξουν το ίδιο καλά είτε με πλάτη είτε με πρόσωπο στο καλάθι. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος. Άλλωστε το έχουμε δει και από την καλή και από την ανάποδη πως στην Ευρωλίγκα ένα δίλεπτο είναι ικανό να σε… καταστρέψει”.

Ο Χάρης Γιαννόπουλος τόνισε: “Θέλουμε την νίκη κόντρα στην Μπάμπεργκ για να πάρουμε από τώρα την πρόκριση. Είναι μία πολύ δυνατή ομάδα. Έχει χάσει όλα τα ματς στο τέλος, με λίγους πόντους και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το προσέξουμε. Θα πρέπει να είμαστε 40 λεπτά σοβαροί. Μόνο έτσι θα πάρουμε την νίκη”.