Του Αλέξανδρου Τρίγκα
26/01/2012 (00:45)

Η εντός έδρας ήττα από την Ούνικς Καζάν “γκρέμισε” τον Παναθηναϊκό από την κορυφή της βαθμολογίας. Πλέον, οι πρωταθλητές Ευρώπης καλούνται να ταξιδέψουν στην Τουρκία για την αναμέτρηση με την Φενερμπαχτσέ έχοντας στο μυαλό τους πως η νίκη αποτελεί μονόδρομο προκειμένου να μην μπουν σε… περιπέτειες. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς με δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τους Ρώσους στάθηκε στο γεγονός πως οι παίκτες του δεν υλοποίησαν αυτό που τόνισε ο ίδιος τις τελευταίες ημέρες: την καλή άμυνα.

“Χθες (σ.σ. προχθές) έλεγα πως κλειδί της αναμέτρησης θα είναι η άμυνα. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι παίξαμε κακή άμυνα με αποτέλεσμα να χάσουμε τον αγώνα. Αυτά που είχαμε σχεδιάσει ήταν πολύ διαφορετικά. Στο πρώτο ημίχρονο μπορεί να ήμασταν μπροστά στο σκορ με ένα πόντο, όμως αυτό ήταν κακό για εμάς” δήλωσε αρχικά ο Σέρβος για να συνεχίσει λέγοντας πως “είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το γεγονός πως ενώ δεν έχεις συμπληρώσει τα ομαδικά φάουλ, κοιτάς τους αντιπάλους σου να σκοράρουν εύκολους πόντους και να τελειώνεις το δεύτερο δεκάλεπτο με μόλις δύο ομαδικά φάουλ.”

Σχολιάζοντας την απόδοση των αντιπάλων του τριφυλλιού σχολίασε: “Ξέρουν πως πρέπει να αγωνίζονται. Έχουν ποιότητα και μεγάλη υπομονή στην επίθεση, κάτι που το εκμεταλλεύονται στο έπακρον. Αν δεν είσαι έτοιμος να τους αντιμετωπίσεις τότε θα έχεις πρόβλημα. Αγωνίστηκαν πολύ καλά. Με εξαίρεση την αρχή δεν παίξαμε καλά στην άμυνα το πικ ν ρολ τους, ενώ παίξαμε πολύ κακή άμυνα πάνω στον Ντόμερκαντ που είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης τους”.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν έδειξε να πτοείται από την ήττα των πρωταθλητών Ευρώπης δηλώνοντας πως “έχουμε ακόμα τέσσερα παιχνίδια. Όπως τίποτε δεν είχε τελειώσει την προηγούμενη βδομάδα μετά τη νίκη μας επί της Αρμάνι, έτσι και σήμερα (σ.σ. χθες) δεν τελείωσε τίποτα επειδή χάσαμε εντός έδρας από την Ούνικς Καζάν. Έχουμε ακόμα τέσσερα παιχνίδια”.

Ένας Ρώσος δημοσιογράφος έκανε το λάθος να… εκνευρίσει τον προπονητή των “πρασίνων” ρωτώντας τον γιατί δεν πήρε τάιμ άουτ τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός βρισκόταν πίσω στο σκορ και με τη διαφορά να αυξάνεται διαρκώς. Ο Ζοτς φανερά εκνευρισμένος του απάντησε: “Κανείς δεν ξέρει την ομάδα μου καλύτερα από εμένα” ενώ συνεχίζοντας και με εμφανή ειρωνική διάθεση τόνισε: “ήθελα να χάσουμε με 15 πόντους. Τί ερώτηση είναι αυτή; Πιστεύετε πως ο μοναδικός τρόπος για να αλλάξει η ροή ενός παιχνιδιού είναι το τάιμ άουτ”;