Είναι λίγο ενοχλητικό γιατί ήθελα να παίξουμε το ενάμιση λεπτό και να αναδειχθούμε πρωταθλητές στο παρκέ και όχι στα αποδυτήρια“. Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο Ρόκο Λένι Ούκιτς τα συναισθήματά του για την κατάκτηση του τίτλου από τον Παναθηναϊκό.

Ο εκ των κορυφαίων του τριφυλλιού στους φετινούς τελικούς τόνισε πως η σπουδαία δουλειά που έγινε καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και η τάση του Παναθηναϊκού να παλεύει μέχρι τέλους όλα τα παιχνίδια ήταν μερικά από τα “κλειδιά” που έδωσαν στους “πράσινους” τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος.

“Δεν θα έλεγα πως ήμασταν απογοητευμένοι μετά τον αποκλεισμό τη Μπαρτσελόνα. Παίζαμε ουσιαστικά με εφτά παίκτες απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης (εκείνη τη στιγμή). Παλέψαμε, αλλά δεν μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα. Δεν ήμασταν αρκετά καλοί και τυχεροί απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Αλλά δεν μπορείς να λες ότι είσαι απογοητευμένος όταν δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό. Μπορεί να μην είμαστε η πιο ποιοτική ομάδα της Ευρώπης, αλλά παλεύαμε μέχρι τέλους σε κάθε παιχνίδι”, ήταν η αρχική τοποθέτηση του Κροάτη γκαρντ, για να συνεχίσει λέγοντας πως:

Στην αρχή όλοι μας υποτιμούσαν. Αλλά ακόμα κι εμείς δεν ξέραμε τι να περιμένουμε. Από τη στιγμή που έχεις καλή χημεία και βάζεις τα κομμάτια στο παζλ, τότε αρχίζεις να παίζεις ωραίο μπάσκετ. Το αποψινό είναι το αποτέλεσμα: Να σκουπίζεις τους πρωταθλητές Ευρώπης”.

Και κατέληξε: “Για να κερδίσεις τον αντίπαλό σου τέσσερις συνεχόμενες φορές, τότε προφανώς είσαι καλύτερη ομάδα. Ήμασταν καλύτεροι σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού“.