Δεδομένης της ανάγκης για μεταγραφική ενίσχυση και του μεγέθους του ονόματος του Παναθηναϊκού, οι προτάσεις πέφτουν βροχή στους “πράσινους”, με το τεχνικό τιμ του τριφυλλιού να καλείται να κάνει ένα μεγάλο… ξεσκαρτάρισμα. Εσχάτως μία από τις περιπτώσεις που αρχίζουν να ξεχωρίζουν και να εξετάζονται πιο έντονα είναι αυτή του Ντέργουιν Κίτσεν (26, 1.94).

Ο 26χρονος γκαρντ την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στο ισραηλινό πρωτάθλημα όντας ο ηγέτης της Μακάμπι Ρισόν αφού μέτρησε κατά μέσο όρο 14.9 πόντους (60.8% στα δίποντα, 39.6% στα τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 3.3 ασίστ και 1.8 κλεψίματα.

Στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού έχουν αποφασίσει να κάνουν μία πρώτη διερευνητική επαφή προκειμένου να μάθουν τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης και, αν υπάρχει η προοπτική, να προχωρήσει ακόμα περισσότερο το -καταρχήν- ενδιαφέρον τους.

Ο Αμερικανός έχει buy out στο συμβόλαιό του με την ισραηλινή ομάδα, κάτι που ενδέχεται να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του, αν και αυτή τη στιγμή, όπως είπαμε, στο “πράσινο” στρατόπεδο δεν έχουν φτάσει ακόμα στο σημείο να συζητούν για τα οικονομικά ανταλλάγματα.

Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Κίτσεν είναι τέτοια που ταιριάζουν στο γενικότερο στυλ που θέλει να δώσει στο τριφύλλι ο Αργύρης Πεδουλάκης, καθώς πρόκειται για έναν… εξευρωπαϊσμένο Αμερικανό γκαρντ. Και εξηγούμαστε…

Ό,τι κάνει μέσα στο παρκέ το κάνει με χαρακτηριστική οικονομία του, αφού δεν αρέσκεται στο να εκβιάζει προσπάθειες. Παράλληλα, τα αθλητικά του προσόντα αποτελούν ένα από τα δυνατά σημεία του παιχνιδιού του (εξ ου και τα 7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο με τη Μακάμπι Ρισόν), στοιχείο που τον κάνει ακόμα πιο… ελκυστικό, ενώ το αξιόπιστο περιφερειακό σουτ, που διαθέτει, προσθέτει ακόμα ένα “+” στην περίπτωσή του.

Στον Παναθηναϊκό, πάντως, δεν πρόκειται να βιαστούν για να τον ντύσουν στα “πράσινα”. Προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση στις θέσεις των “ψηλών”, όπου και παρατηρείται το μεγαλύτερο κενό τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Πρόδηλο είναι πως το όνομα του Ντέργουιν Κίτσεν δεν πρόκειται να εξελιχθεί σε σίριαλ για τους Κυπελλούχους Ελλάδος. Η πρώτη βολιδοσκόπηση είναι προ των πυλών και από εκεί και πέρα σύντομα αναμένεται να έχουμε περισσότερες εξελίξεις στο θέμα της απόκτησής του…