Δηλώσεις στην Ισπανική εφημερίδα “L’ Esportiu” έκανε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης αναφερόμενος στις στιγμές που έχει ζήσει με τον Παναθηναϊκό αλλά και το μέλλον του.

Αναλυτικά:

«Δίχως αμφιβολία, είμαι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος για την καριέρα μου. Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ, όταν ήμουν παιδί και ξεκινούσα την καριέρα μου, πως θα μπορούσα να πανηγυρίσω τόσες πολλές επιτυχίες», σχολίασε αρχικά.

Για το αν σκέφτηκε ποτέ να φύγει από τον ΠΑΟ:
 «Ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή. Μερικές φορές συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Αν είναι να μιλήσω για τον εαυτό μου, όμως, πάντα περνούσα υπέροχα στον Παναθηναϊκό και ποτέ μα ποτέ δεν σκέφτηκα να αγωνιστώ σε άλλο σύλλογο».

Για τον αγαπημένο του Ευρωπαϊκό τίτλο:
 «Αδυνατώ να επιλέξω έναν. Για μένα κάθε τίτλος έχει την ιδιαιτερότητά του. Όλοι οι τίτλοι έχουν την ιδιαιτερότητά τους. Δεν θα ήταν δίκαιο να τονίσω έναν πάνω από τους υπόλοιπους»

Για τους καλύτερους πέντε συμπαίκτες που είχε:
«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Υπάρχουν τόσοι πολλοί παίκτες που έχουν παίξει σε αυτή την ομάδα και δεν είμαι σε θέση να επιλέξω πέντε. Θα πω απλώς πως είχα την τιμή να έχω την ευκαιρία να είμαι συμπαίκτης τους».

Για την φυγή Ομπράντοβιτς και την θετική πορεία της ομάδας:  «Ο Παναθηναϊκός έχει συμπαγείς δομές. Υπάρχει ένας ισχυρός ηγέτης στον σύλλογο και ο κόσμος της ομάδας στηρίζει άνευ όρων. Με αυτά τα συστατικά μπορούμε να ξεπεράσουμε οτιδήποτε».