Στο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις, στην πρεμιέρα του Top-16, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης ήταν στη 12άδα, χωρίς όμως να αγωνιστεί. Ιατρικώς έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα με την πελματιαία απονεύρωση, χρειάζεται όμως τον χρόνο του για να μπει σε πλήρεις αγωνιστικούς ρυθμούς.

Απόψε έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης, χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις, γεγονός που σημαίνει ότι υπολογίζεται κανονικά για τον εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο την Εφές. Θα είναι στην αποστολή και ο χρόνος συμμετοχής του θα εξαρτηθεί από μια σειρά δεδομένων.

Όμως, ο Αργύρης Πεδουλάκης θα έχει άλλη μια εναλλακτική λύση και αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, αφού πρόκειται για έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες στην πρώτη φάση των “16” (όχι πως υπάρχουν πολλοί εύκολοι, στον συγκεκριμένο όμιλο).

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ξεκίνησε στις 17:30 την προπόνηση και… ξέχασε να τελειώσει. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, με τα βάρη, το βίντεο και την τακτική, οι “πράσινοι” έμειναν τέσσερις ώρες στο ΟΑΚΑ, δείγμα του ότι έχουν τη διάθεση και το πάθος -μέσα από τη σκληρή δουλειά- να φτάσουν ψηλά.

Μοιάζει υπερβολικά μεγάλος ο χρόνος προπόνησης, αλλά μην ξεχνάτε ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να εντάξει δύο νέα μέλη στην παρέα (Καπόνο και Γκιστ), ενώ ακόμα… γνωρίζονται μεταξύ τους παίκτες (όπως για παράδειγμα ο Μπανκς με τον Σχορτσιανίτη), ενώ άλλοι (Ούκιτς) αναζητούν ρυθμό μετά από απουσία (περίπου ενός μήνα) λόγω τραυματισμού.