Κάθε δράση έχει και μια αντίδραση να την συνοδεύει. Παρομοίως και για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο “αιώνιο” ντέρμπι της προηγούμενης βδομάδας αντέδρασε με ιδανικό τρόπο δείχνοντας πως αρχίζει σιγά – σιγά να “χτίζει” χαρακτήρα και να μην αποπροσανατολίζεται από τα κακά αποτελέσματα που, φυσιολογικά, μπορεί να έρθουν κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Μετά το παιχνίδι με τους “ερυθρόλευκους”, το τριφύλλι αντιμετώπισε σε διάστημα ολίγων ημερών την Ολίμπια Λιουμπλιάνας (εκτός) και το Ρέθυμνο (εντός) δείχνοντας σημαντικά στοιχεία αντίδρασης και άμεσης ανασύνταξης. Οι Κασσάνδες περί αντικατάστασης παικτών μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό ήταν πολλές, άλλωστε, και η εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη στα δύο αυτά παιχνίδια φρόντισε να τις κάνει (πολύ) γρήγορα να… σωπάσουν.

Κι αν το παιχνίδι με τους Κρητικούς μπορεί από πολλούς να χαρακτηριστεί ως χαμηλού επιπέδου δυσκολίας, κάτι τέτοιο δεν ισχύει και γι αυτό απέναντι στους Σλοβένους, οι οποίοι εντός έδρας είναι αρκετά σκληροτράχηλοι. Παρά τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο αντιπάλων, όμως, οι “πράσινοι” παρουσιάστηκαν εξίσου σοβαροί και συγκεντρωμένοι και έχοντας -σε μεγάλο ποσοστό- παρόμοια εικόνα σε άμυνα και επίθεση δεν δυσκολεύτηκαν να κατακτήσουν δύο ακόμα ροζ φύλλα αγώνα.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, πως το τριφύλλι κόντρα σε Ολίμπια Λιουμπλιάνας και Ρέθυμνο είχε παρεμφερή στατιστικά σε δίποντα (24/37 και 34/36), τρίποντα (9/23 και 9/18), ριμπάουντ (40 και 45), ασίστ (24 και 28), αλλά και… ranking (108 και 123). Αυτό καταδεικνύει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο πως οι Κυπελλούχοι Ελλάδος δεν αποπροσανατολίστηκαν από την ήττα στο ντέρμπι και την παραφιλολογία που ακολούθησε.

Αν, μάλιστα, μπορούσαμε να επικεντρώσουμε την προσοχή μας σε κάποιους παίκτες συγκεκριμένα και στην εικόνα που παρουσίασαν στα δύο τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού αυτοί δεν θα ήταν άλλοι από τους Χάρη Γιαννόπουλο – Γιόνας Ματσιούλις – Στεφάν Λάσμε.

Οι δύο πρώτοι τα… άκουσαν για την αστοχία τους στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και τις λύσεις που δεν δίνουν στην “πράσινη” περιφέρεια, ενώ ο Γκαμπονέζος φόργουορντ για την αστοχία του στις ελεύθερες βολές (1/7 είχε στο ντέρμπι).

Ποιά ήταν, όμως, η… απάντησή τους; Γιαννόπουλος και Ματσιούλις είχαν κόντρα σε Ολίμπια Λιουμπλιάνας και Ρέθυμνο 10/20 τρίποντα (ήτοι 50% ευστοχία), ενώ ο Λάσμε 7/8 ελεύθερες βολές.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο πανικός δεν έγινε κάτοικος ΟΑΚΑ, παρά τις περί αντιθέτου φωνές, με τον Παναθηναϊκό να αντιδρά με τον δέοντα τρόπο και να δείχνει πως θα συνεχίσει να βαδίζει στο ίδιο πλάνο μέχρι τέλους.