Μπορεί η κληρωτίδα της Ευρωλίγκα να μην ήταν δυνατό να φέρει την Μπαρτσελόνα στον όμιλο του Παναθηναϊκού αφού τόσο οι “πράσινοι” όσο και οι “μπλαουγκράνα” ήταν επικεφαλής ομίλου, αλλά η “μάχη” των δύο ομάδων δεν λέει να σταματήσει το φετινό καλοκαίρι όσον αφορά τα μεταγραφικά ζητήματα. Βλέπετε οι δύο ομάδες κυνηγούν, κατά κόρον, παίκτες που αγωνίζονται στην ίδια θέση έχοντας προκρίνει σε αρκετέ περιπτώσεις τα ίδια ονόματα.

Από τη στιγμή που η φροντ λάιν των Ισπανών έχασε σημαντικό μέρος της δύναμής της, οι “μπλαουγκράνα” στράφηκαν στον Ντ’ορ Φίσερ, έναν παίκτη που και ο Παναθηναϊκός είχε στην κορυφή της λίστας του για τη θέση του σέντερ.

Μπορεί αμφότεροι να κινήθηκαν δυναμικά για την απόκτησή του, αλλά τα… τρελά λεφτά που του πρόσφερε η Ντόνετσκ (“Πέταξε ο Φίσερ”) στάθηκαν ικανά να τον κρατήσουν μακριά από Βαρκελώνη και Αθήνα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εξάλλου, φάνηκε με τον πιο προφανή τρόπο πως κανείς από τους δύο δεν είναι διατεθειμένος να προσφέρει υπέρογκα ποσά μπαίνοντας σε διαδικασία πλειστηριασμού.

Και μετά τον Φίσερ, ο… Χίλτον Άρμστρονγκ. Ο Αμερικανός σέντερ αγωνίστηκε την περσινή σεζόν στη Βιλερμπάν έχοντας πολύ καλή παρουσία σε Σαμπιονά και Γιούροκαπ, με αποτέλεσμα να προσελκύσει το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού.

Για δεύτερη (συνεχόμενη) φορά, όμως, οι “πράσινοι” βρίσκονται αντιμέτωποι… με την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Οι πρωταθλητές Ισπανίας έχουν στο προσκήνιο τον Άρμστρονγκ, όπως αναφέρουν γαλλικά δημοσιεύματα, θέλοντας να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Ο ίδιος ο παίκτης δεν έχει εκφράσει δημόσια την προτίμησή του για κάποια από τις δύο ομάδες, αφού προτεραιότητά του φέρεται να είναι η επιστροφή στο ΝΒΑ, θέλοντας να επαναπατριστεί μετά από μία σεζόν στην Ευρώπη.

Το πόκερ αναμένεται να είναι σκληρό, αφού ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει σε εκτίμηση τον Άρμστρονγκ, ενώ και τα χρονικά περιθώρια αρχίζουν βαδίζοντας προς το τέλος του Αυγούστου…