Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε για την Ισπανία για το ματς με τη Ρεάλ, με τον Στεφάν Λάσμε να μένει στην Αθήνα, και ο Κώστας Τσαρτσαρής έδωσε το στίγμα της ομάδας: “Ξεκινάμε στην Ευρωλίγκα ως αουτσάιντερ, κάτι ασυνήθιστο για εμάς. Είμαστε όμως μια έμπειρη ομάδα και θα διεκδικήσουμε την πιθανότητα να πετύχουμε τους στόχους μας. Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι, δεν κοιτάμε μακριά και στο τέλος θα δούμε που θα φτάσουμε” είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

“Για εμάς το παιχνίδι με τη Ρεάλ είναι ένα πολύ δύσκολο ματς, γιατί από τη μία πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα και από την άλλη οι αντίπαλοί μας έχουν πολλά επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους, φιλικά στο ΝΒΑ και είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από εμάς”.

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος υποστήριξε: “Είναι μεγάλο μειονέκτημα που έχουμε μόνο τον Πανιώνιο ως επίσημο τη στιγμή που η Ρεάλ έχει παίξει κύπελλο, πρωτάθλημα και δυνατά φιλικά στο ΝΒΑ. Εμείς δεν έχουμε δέσει ακόμη ως ομάδα και δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε το ρυθμό που θέλουμε, αλλά είναι δεδομένο ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να ξεκινήσουμε με νίκη στη διοργάνωση. Θέλουμε να περιορίσουμε τα ατού της Ρεάλ, αλλά δεν πρέπει να προσανατολιστούμε γιατί η Ρεάλ δεν είναι μόνο Ρούντι, αλλά όλη η ομάδα, καθώς διαθέτει πάρα πολλούς καλούς παίκτες”.

Ο Γιόνας Ματσιούλις είπε: “Δεν νομίζω ότι η Ρεάλ είναι πιο έτοιμη από εμάς. Μπορεί να έχουν δώσει περισσότερα ματς, αλλά εμείς είμαστε πανέτοιμοι να δώσουμε τη μάχη μας και να πάρουμε τη νίκη. Έχουμε απέναντί μας μια πάρα πολύ καλή ομάδα, είναι δεδομένο ότι θα έχουμε πολύ δύσκολο έργο, αλλά στο μπάσκετ όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά και σας ξαναλέω ότι πάμε στη Μαδρίτη για τη νίκη. Όλες οι ομάδες ξεκινούν για να κατακτήσουν τρόπαια για να πάρουν νίκες. Οι προπονητές μας, μας έχουν προετοιμάσει με τον καλύτερο τρόπο γι’ αυτή την αναμέτρηση”.

Τέλος, ο Χάρης Γιαννόπουλος δήλωσε: “Αυτό που θέλουμε είναι βγάλουμε τη δουλειά των προπονήσεων στον αγώνα. Είναι μια πολύ δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση για την Ευρωλίγκα, αλλά ο στόχος μας είναι η νίκη. Είναι μια πολύ καλή και έμπειρη ομάδα, τρέχει πάρα πολύ, έχει ένα τελείως διαφορετικό στυλ από το ελληνικό, με πολλές “τραβηγμένεςεπιλογές και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή στην άμυνά μας. Ο Ρούντι είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες, από τα μεγαλύτερα όπλα στην Ευρώπη και πρέπει να κάνουμε την καλύτερη δυνατή δουλειά να τον περιορίσουμε. Δεν είναι όμως ο μόνος καλός παίκτης της Ρεάλ”.