Ο χαρακτηρισμός… “αουτσάιντερ” δεν συνάδει με το όνομα του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με τον Κώστα Τσαρτσαρή. Ο πολύπειρος φόργουορντ μιλώντας στην επίσημη πρώτη των “πρασίνων” για τη νέα σεζόν αναφέρθηκε τόσο στο… κλείσιμο του κύκλου της περσινής ομάδας όσο και στο άνοιγμα του νέου μετά τις πολλές προσθήκες.

“Η διαφορά με το καλοκαίρι που μεταγράφηκα στον Παναθηναϊκό είναι ότι τότε εγώ ήμουν το νέο πρόσωπο στην ομάδα και όχι δέκα και δεκαπέντε καινούργια άτομα. Κάθε ομάδα κάνει τον κύκλο της. Ήρθε η στιγμή γι αυτή την ομάδα να κλείσει ο δικός της κύκλος. Είτε θα γινόταν φέτος είτε του χρόνου. Ήταν σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα γινόταν… Υπάρχουν νέα πρόσωπα και νέες φιλοδοξίες. Ο Παναθηναϊκός, όμως, στοχεύει πάντα ψηλά και πάντα για τους τρεις μεγάλους στόχους”, για να συνεχίσει μιλώντας για την…  ευκολία στην υπογραφή του νέου του συμβολαίου με το τριφύλλι:

“Από τη στιγμή που με προσέγγισε ο Παναθηναϊκός για να συνεχιστεί η συνεργασία μας δε νομίζω πως θα ήταν δύσκολο σε κάποιον παίκτη να δεχθεί. Καθίσαμε στο τραπέζι, τα είπαμε για λίγα λεπτά και τελείωσε”.

Όσον αφορά τις… ευθύνες του για τον εγκλιματισμό των νέων παικτών είπε: “Εμείς οι παλαιότεροι θα έχουμε και αυτό το έργο στην πλάτη μας, όπως συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια. Νομίζω πως αυτό είναι και το ευκολότερο σημείο της όλης υπόθεσης”, και συνέχισε αναφερόμενος στην έξτρα πίεση:

Δε νομίζω να υπάρχει έξτρα πίεση φέτος από την άποψη ότι ίσως να υπάρχει και ελαφρυντικό. Παρόλ’ αυτά πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα μπει στο παρκέ απλά για να παίζει, αλλά για να κερδίζει”.

Ποιο θα είναι το πιο δύσκολο σκέλος φέτος; “Θεωρώ πως δεν θα υπάρχει κανένα εύκολο σκέλος τη νέα σεζόν. Από την αρχή μέχρι το τέλος θα πρέπει να αποδεικνύουμε γιατί οι δυσκολίες θα είναι πολλές και θα πρέπει να τις υπερπηδήσουμε”.

Τέλος, κατέληξε σχολιάζοντας το αν τη φετινή χρονιά το τριφύλλι μπορεί να χαρακτηριστεί ως… αουτσάιντερ: “Αυτό θα μπορούσαν να το πουν οι δημοσιογράφοι. Άποψη μου είναι πως δεν θα μπορούσα ποτέ να δώσω τον τίτλο του αουτσάιντερ στον Παναθηναϊκό. Σίγουρα δεν είμαστε από τα φαβορί, αλλά είμαστε μία ομάδα που θα διεκδικήσει τα πάντα”.

Χάρης Γιαννόπουλος: “Είναι… σχολείο”

Ο πιο… “φρέσκος” από τα μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού, Χάρης Γιαννόπουλος (σ.σ.: η απόκτησή του ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί) μίλησε για το… σχολείο της συνεργασίας του με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ενώ τόνισε -μεταξύ άλλων- πως αυτόν και τους συμπαίκτες του τους περιμένει πολλή δουλειά.

“Το να παίζει κανείς σε μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, με τόσους τίτλους, είναι κάτι που ονειρεύεται κάθε αθλητής. Ακόμα είμαι λίγο μουδιασμένος, δεν το έχω συνειδητοποιήσει να πω την αλήθεια. Πιστεύω πως στο πρώτο παιχνίδι που θα δω και τον κόσμο στις κερκίδες, θα καταλάβω που είμαι και τι έχω έρθει να κάνω.

Είναι αρκετά τα βήματα για να μάθεις πως παίζουν οι συμπαίκτες σου, γιατί κάποιους δεν τους είχες ούτε στο ελληνικό πρωτάθλημα, τους έχεις δει μόνο στην τηλεόραση να παίζουν. Οπότε θα χρειαστεί αρκετή δουλειά σε αυτό”, δήλωσε αρχικά ο νεαρός γκαρντ/φόργουορντ και κατέληξε αναφερόμενος στον Δημήτρη Διαμαντίδη:

“Μιλάμε για ίσως τον καλύτερο Έλληνα μπασκετμπολίστα που έχει περάσει από τα ελληνικά γήπεδα. Σίγουρα είναι μεγάλο σχολείο. Ο καθένας θα μάθαινε πάρα πολλά δίπλα στον Διαμαντίδη. Από εκεί και πέρα κοιτάς να χαράξεις τον δρόμο σου και να πάρεις όσο πιο πολλά μπορείς από τον Δημήτρη, από τον Τσαρτσαρή, από τον Αλβέρτη, που θα είναι απέξω, και φυσικά από τους προπονητές, προκειμένου να γίνεις καλύτερος“.