Το έργο του Παναθηναϊκού ήταν ούτως ή άλλως πολύ δύσκολο, έχοντας να αντιμετωπίσει εκτός έδρας μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες αυτήν τη στιγμή, συγκαταλεγόμενη ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Ευρώπης. Έχει γίνει, πλέον, ακόμη δυσκολότερο, καθώς ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα έχει σημαντικό πρόβλημα σε σχεδόν όλες τις θέσεις, κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αρχικά, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, δε θα έχει στη διάθεσή του τον Νίκο Παππά, ο οποίος σε σύγκρουσή του με το Γάιο Σκορδίλη, στον αγώνα στην Πάτρα κόντρα στον Απόλλωνα, υπέστη θλάση στον τετρακέφαλο και σίγουρα θα χάσει τον αγώνα με τους “Μερένχες”. Αν προσθέσουμε και την απουσία του Λευτέρη Μποχωρίδη, ο Μαυροβούνιος τεχνικός θα πρέπει να καταστρώσει τα πλάνα του χωρίς δύο εκ των γκαρντ του. Μπορεί να μην πρόκειται για τους πλέον βασικούς του, αλλά η μη συμμετοχή τους θα επιβαρύνει το έργο των υπολοίπων, δηλαδή του Δημήτρη Διαμαντίδη, του Έι Τζέι Σλότερ και του ΝτεΜάρκους Νέλσον κυρίως, με μεγαλύτερη ίσως συμμετοχή ενός παίκτη για συγκεκριμένους ρόλους, του Γιάνις Μπλουμς.

Την ίδια ώρα, έχει σοβαρό πρόβλημα στη θέση “3”, επειδή δε θα μπορέσει να αγωνιστεί στο “Palacio de los Deportes” ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς (τενοντίτιδα στο γόνατο). Αναπληρωματικός του είναι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, όμως απέναντί του θα βρει τον Ρούντι Φερνάντεθ και τον Γιόνας Ματσιούλις, κι έτσι ίσως ο Ιβάνοβιτς χρειαστεί να χρησιμοποιήσει αρκετά περισσότερο το σχήμα με τους τρεις γκαρντ που εφαρμόζει στους αγώνες του. Ο σέντερ επίσης είναι ένα πόστο που “πονά”, λόγω της απουσίας για λίγες μέρες ακόμη του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, εξαιτίας της θλάσης του στους προσαγωγούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο Εστεμπάν Μπατίστα να παλεύει μόνος… με τα θηρία του Πάμπλο Λάσο (Μπουρούσης, Αγιόν, Σλότερ). Στην περίπτωση αυτήν, πάλι θα χρειαστεί διαφορετικό σχήμα, με τον Γκιστ να χρησιμοποιείται περισσότερη ώρα μάλλον στο “5”.

Στη θέση των απόντων, λοιπόν, θα βρεθούν κατά πάσα πιθανότητα οι Αντώνης Κόνιαρης, Γιώργος Διαμαντάκος και Γιώργος Παπαγιάννης, οι οποίοι δεν έχουν ουσιαστικά τις παραστάσεις για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός αγώνα, όπου οι “πράσινοι” θα ήθελαν να διεκδικήσουν την πιθανότητα να πάρουν ένα προβάδισμα για το πλεονέκτημα της έδρας, μιας και μέχρι σήμερα η εικόνα τους εκτός ΟΑΚΑ, είναι εντελώς διαφορετική. Αν δεν παρατάσσεται και με όλα του τα “όπλα”, τότε οι αποστολές αυτές γίνονται ακόμη πιο δύσκολες.