Την ώρα που ο Πανιώνιος αντιμετώπιζε τη λιθουανική Νεπτούνας στο Ελληνικό, ο Γάιος Σκορδίλης αποχαιρετούσε τους συμπαίκτες και τους προπονητές του στον Παναθηναϊκό και ετοιμαζόταν να κατηφορίσει προς την… ξακουστή πλατεία της Νέας Σμύρνης!
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Basketblog.gr ο 26χρονος (ύψους 2,07 μ.) σέντερ πραγματοποίησε σήμερα (30/10) την τελευταία προπόνησή του με τους νταμπλούχους Ελλάδας και αύριο Πέμπτη (31/10) θα υπογράψει το μονοετές συμβόλαιο που του προσέφερε ο Πανιώνιος. 
 
Ο Σκορδίλης αγωνίστηκε πέρυσι σε 32 αγώνες του Παναθηναϊκού, 20 στο ελληνικό πρωτάθλημα (μ.ό. 2,5 π., 1,9 ρ.) και 12 στην Ευρωλίγκα (μ.ό. 0,8 π., 0,4 ρ.). Ο προπονητής του Τριφυλλιού Αργύρης Πεδουλάκης αποφάσισε να τον κρατήσει στο ρόστερ το καλοκαίρι του 2013, ωστόσο η πληρότητα στη «front line» δεν άφηνε πολλά περιθώρια στον πρώην παίκτη του Αρη και του Ικάρου Καλλιθέας για αγωνιστική βελτίωση και πρόοδο. 
 
Η ευκαιρία που προέκυψε είναι σημαντική για τον Σκορδίλη, ο οποίος θα συναντήσει πρόσφορο έδαφος, ώστε να συνεχίσει να δουλεύει στο ποιοτικό πρόγραμμα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ενώ και ο Πανιώνιος ευελπιστεί να βγει κερδισμένος από αυτό το «deal» υπογράφοντας έναν παίκτη, που ανήκε μέχρι σήμερα (30/10) στο ρόστερ του πρωταθλητή και Κυπελλούχου Ελλάδος αφομοιώνοντας τη δεδομένη τεχνογνωσία του προπονητικού επιτελείου του.  
 
Ο Σκορδίλης θα πάρει τη θέση του γάλλου σέντερ Γκι-Μαρκ Μισέλ, ο οποίος εκτός απροόπτου θα αποχαιρετίσει τον Πανιώνιο μετά την αποψινή ευρωπαϊκή αναμέτρηση με την Νεπτούνας για το Eurocup.