Στην Αθήνα για μόνιμη εγκατάσταση έφτασε σήμερα το απόγευμα ο Ρόκο Λένι Ούκιτς. Ο Κροάτης κόμπο γκαρντ προσγειώθηκε στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και, παρά την κούρασή του από τις υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα της χώρας του, παρουσιάστηκε… ορεξάτος για σκληρή δουλειά με τον Παναθηναϊκό.

Από αύριο αρχίζει η σοβαρή δουλειά με τον Παναθηναϊκό. Ότι είχα να κάνω με την Εθνική Κροατίας το έκανα. Ξέρω ότι η ομάδα ήδη βελτιώνεται, δώσαμε δύο πολύ δυνατά παιχνίδια, κερδίσαμε ένα, χάσαμε ένα. Όλα μοιάζουν καλά από ότι ακούω και μαθαίνω μέχρι στιγμής”, ήταν οι πρώτες κουβέντες του Ούκιτς, ο οποίος συνέχισε λέγοντας:

“Θα επιστρέψουν και οι τραυματίες άμεσα και θα είμαστε όλοι μαζί για να δουλέψουμε σκληρά και να είμαστε έτοιμοι για τη χρονιά. Είναι δύσκολο να πω πως θα είναι η ομάδα. Θα το πούμε όταν θα είμαστε όλοι μαζί. Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο για την ομάδα, για να τη βοηθήσουμε.

Δεν είμαι κουρασμένος. Ίσως πνευματικά να είμαι κουρασμένος, γιατί τα δύο τελευταία παιχνίδια έγιναν για να γίνουν, ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Αλλά είμαι αρχηγός της ομάδας και έπρεπε να είμαι εκεί ως το τέλος. Σωματικά είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και πιστεύω ότι θα μπω στη φιλοσοφία πολύ γρήγορα”.

Ο Ούκιτς έφτασε στην Αθήνα με μια μπλούζα που απεικονίζει… κρουστά και στην ερώτηση αν είναι έτοιμος να δώσει το ρυθμό στον Παναθηναϊκό, όπως έκανε και με την Εθνική Κροατίας, απάντησε γελώντας: “Είμαι έτοιμος να δώσω το ρυθμό, όπως θα είναι και οι συμπαίκτες μου…”.

Όσο για το αν είναι έτοιμος να χαρίσει μια νίκη στο τελευταίο δευτερόλεπτο, όπως έκανε με την Κροατία, γελώντας και πάλι τόνισε: “Ελπίζω να πάρω το τελευταίο σουτ και να ευστοχήσω… Κανένα πρόβλημα… Για βολές μην μου πείτε.. Αν θέλετε τρίποντο όμως, ευχαρίστως”!

Tags:
Ούκιτς