Λίγες ώρες πριν από το πρώτο «κλάσικο» της χρονιάς που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (14/10, 19.15, ΔΤ) στο ΣΕΦ, ο σέντερ του Παναθηναϊκου Στεφάν Λάσμε αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
 
Ο γκαμπονέζος παίκτης χαρακτήρισε την αναμέτρηση ως «πολύ καλό τεστ» για τους νταμπλούχους Ελλάδας και υποστήριξε ότι οι άδειες κερκίδες λόγω της ποινής του Ολυμπιακού δυσχεραίνουν τόσο τη ζωή των γηπεδούχων όσο και την αποστολή της ομάδας του. 
 
«Αρχίζουμε το πρωτάθλημα εκεί, από όπου τελείωσε πέρυσι. Με έναν ακόμη δυνατό αγώνα. Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ καλό τεστ για εμάς, στην αρχή της χρονιάς, για να δούμε αν είμαστε η ίδια ομάδα σε σχέση με πέρυσι, ή αν βελτιωθήκαμε. Αυτοί οι αγώνες είναι πάντα ιδιαίτεροι, αλλά αυτή τη φορά υπάρχει μια επιπλέον ιδιαιτερότητα: 
 
Το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει κόσμος στην εξέδρα, κάνει την αναμέτρηση διαφορετική. Θα είναι πιο δύσκολο και για τον Ολυμπιακό, γιατί δεν θα έχει τη στήριξη του κόσμου, αλλά και για εμάς. Δεν νομίζω να υπάρχει παίκτης που να απολαμβάνει έναν αγώνα σε άδειο γήπεδο. Αυτή είναι η κατάσταση όμως και θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό όταν βγούμε στο παρκέ», σχολίασε ο εκρηκτικός σέντερ. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι και πέρυσι ο Λάσμε είχε αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό πολύ πρόωρα (2η αγωνιστική: ΠΑΟ – ΟΣΦΠ 60-64, στις 22/10/2012), συνεισφέροντας 7 πόντους, 7 ριμπάουντ και 1 τάπα, ωστόσο φέτος έχει τις παραστάσεις από αρκετά ντέρμπι με τους Ερυθρόλευκους και ξέρει τι να περιμένει στο ΣΕΦ. Ανάλογες προσδοκίες θα έχει φυσικά από τον Γκαμπονέζο και ο προπονητής του Παναθηναϊκού Αργύρης Πεδουλάκης, που δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Ρόκο Ούκιτς.
 
Οι αριθμοί του ΠΑΟ, όπως παρουσιάζονται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:
 
Η προϊστορία ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό δείχνει… τριφύλλι. Ο Παναθηναϊκός έχει προβάδισμα με 59-46.
 
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης απέχει 6 εύστοχα τρίποντα από τα 500 και 3 αμυντικά ριμπάουντ από τα 1400.
 
Μόλις 2 πόντους χρειάζεται ο Μάικ Μπράμος για τους 500 στην Basket League ΟΠΑΠ.
 
Ο Αντώνης Φώτσης επέστρεψε στον Παναθηναϊκό και συνεχίζει από εκεί που είχε μείνει, κάνοντας τα δικά του ρεκόρ. Χρειάζεται 2 εύστοχα δίποντα για να φτάσει στα 400.