Ο Ιανουάριος αποτελεί έναν από τους πλέον κομβικούς μήνες για τις πορείες των ομάδων, με τον Παναθηναϊκό να έχει διανύσει το πρώτο δεκαπενθήμερο μετρώντας μόλις μια ήττα, την χθεσινή (14/1) στο ΟΑΚΑ από τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά οι τρεις νίκες που πήρε κάθε άλλο παρά πειστικές ήταν, δείχνοντας να βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση ταυτότητας.

Βασικό συστατικό είναι η παρουσία των Σέρβων παικτών, αλλά και το ντεφορμάρισμα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, με τους Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Σάσα Πάβλοβιτς και Όγκνιέν Κούζμιτς να δείχνουν εκτός τόπου και χρόνου. Ας δούμε αναλυτικά την προσφορά και των τριών, στα παιχνίδια του Ιανουαρίου.

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, ο οποίος αποκτήθηκε ως ο βασικός σέντερ της Εθνικής Σερβίας, και ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη, με πέρασμα από το NBA, μετράει στα τέσσερα παιχνίδια σε Ευρωλίγκα και Ελλάδα, 27 πόντους  (6,75 ανά παιχνίδι) με 15’35” λεπτά συμμετοχής με 10/16 δίποντα, 7/12 βολές, 8 ριμπάουντ (2 ανά παιχνίδι) ενώ έχει υποπέσει σε 11 φάουλ, έχοντας τραγική παρουσία στην άμυνα!

Ο Σάσα Πάβλοβιτς, ο οποίος αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή της εποχής Τζόρτζεβιτς, και αποτελεί βασικό τριάρι για τον Εξάστερο, έχει αγωνιστεί σε 3 παιχνίδια (δεν πήρε χρόνο με την Κηφισιά), έχοντας 14 πόντους (4,6 π.) σε 3 παιχνίδια με 15’63” λεπτά συμμετοχής και 1/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 3/4 βολές και 5 ριμπάουντ (1,2). Ο έτερος σέντερ, ο Όγκνιέν Κούζμιτς έχει αγωνιστεί σε 12’52” λεπτά ανά παιχνίδι, έχοντας 12 πόντους (3 π. ανά αγώνα) με 4/12 δίποντα, 4/8 βολές και 18 ριμπάουντ (3,6 ανά αγώνα).

Όπως είναι κατανοητό, με τέτοια νούμερα από τους ξένους σου παίκτες, με μοναδική «όαση» τους δυο Τζέιμς (Γκίστι και Φελντέιν), το «τριφύλλι» είναι αδύνατον να έχει περισσότερες βλέψεις από μια ικανοποιητική πορεία στο Τop-16 της Ευρωλίγκας, δίνοντας μάχη για την πρόκριση στην τετράδα του ομίλου του.