Ικανοποιημένος εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον πρώτο τελικό, ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος τόνισε πως οι παίκτες του έβαλαν κάποια κρίσιμα σουτ. Ο Έλληνας τεχνικός των “πρασίνων”, υπογράμμισε επίσης πως τα κλειδιά της νίκης της ομάδας του ήταν τα ριμπάουντ και τα κλεψίματα, όπως και η πίεση που είχε ο Ολυμπιακός.

Αναλυτικά ο Αργύρης Πεδουλάκης, τόνισε: “Έγινε ένα κλειστό παιχνίδι, κάτι που επιδιώκαμε κόντρα σε μία εξαιρετική ομάδα που έχει μάθει να κερδίζει κι έχει επιτυχίες την τελευταία διετία. Εμείς είμαστε σε χρονιά αναδόμησης. Κλειδιά της νίκης σήμερα ήταν τα ριμπάουντ και τα κλεψίματα. Βάλαμε κρίσιμα σουτ χωρίς να είμαστε ιδιαίτερα εύστοχοι σε όλο τον αγώνα. Πήραμε ψυχολογία στο δεύτερο μέρος κι αυτό έδωσε πίεση στους γηπεδούχους σε συνδυασμό με τη διψήφια διαφορά, που αποκτήσαμε. Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός είναι σε μία πρώτη χρονιά, είναι λίγο παράλογο αυτό που γίνεται. Το έχουμε κάνει πολλές φορές, έχουμε κατεβάσει το σκορ σε πολλά κρίσιμα παιχνίδια γιατί η επίθεση θέλει περισσότερο ταλέντο κι είναι κάτι, που θα κοιτάξουμε να το βελτιώσουμε την επόμενη χρονιά. Έχουν πολύ τακτική κι οι δύο ομάδες, όπως και το ελληνικό μπάσκετ συνολικότερα.

Προχωράμε, πήραμε πολλές εμπειρίες μέσα στη χρονιά, δεν ψωνιζόμαστε, μπορούμε να διαχειριστούμε καταστάσεις, που διαμορφώνοντας σε μία σειρά. Ανεβαίνουμε επίπεδο σιγά – σιγά, υπήρχαν πολλά παιδιά διστακτικά στην αρχή. Σφυρηλατηθήκαμε μέσα στη χρονιά. Κάναμε ένα κακό τέταρτο δεκάλεπτο λόγω ενθουσιασμού κι είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάξουμε.

Το ότι ο Λο έλειπε σήμερα έδειξε τη σημαντικότητα του Κάρι στον αγώνα και το πρόβλημα, που είχαμε όλη τη χρονιά. Ήταν μία ποσοτική προσθήκη, όχι μόνο ποιοτική. Όλη τη χρονιά πήγαμε με πολύ μικρό ρόστερ, δεν είχαμε λύσεις. Αυτό είναι λογικό, αφού μιλάμε για την πρώτη μας χρονιά.

Έγιναν βήματα μπροστά όλη τη χρονιά, σε γενικές γραμμές ήταν μία καλή ατμόσφαιρα. Μπορούμε καλύτερα αλλά βελτιωνόμαστε συνεχώς στο πως προσεγγίζουμε το άθλημα και γενικότερα τον αθλητισμό”.

Από την πλευρά του ο Κώστας Τσαρτσαρής ανέφερε: “Κάναμε το πρώτο βήμα σε μία σειρά αγώνων, που δεν τελειώνει στο πρώτο παιχνίδι. Πρέπει να βελτιωθούμε και να την αφήσουμε πίσω τη νίκη, αφού δεν έχουμε πολύ καιρό στην διάθεσή μας. Ήμασταν διαβασμένοι, με πλάνο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, απενεργοποιώντας όλα τα όπλα του αντιπάλου, όπως τον Σπανούλη και άλλα παιδιά που τραβάνε το σκορ. Κρατήσαμε χαμηλά τον Ολυμπιακό. Είναι πρωταθλητές Ευρώπης και θα έρθουν για το διπλό γι αυτό και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι”.