Ο Ίαν Βουγιούκας μίλησε στην ανοικτή προπόνηση του Παναθηναϊκού για την επιστροφή τους στους «πράσινους» αλλά και τους στόχους της ομάδας.

Για την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό: «Περάσαν πέντε χρόνια. Τα τελευταία χρόνια προσπάθησα πολύ να ξαναγυρίσω και τελικά έγινε φέτος. Θα μπορούσε να γίνει και πέρσι αλλά ήρθε ο Μπουρούσης και μας τα χάλασε (γέλια). Όταν παίζεις σε μία τέτοια ομάδα, πάντα η ομάδα προσπαθεί να πρωταγωνιστήσει. Παίζω σε μία ομάδα που θα διεκδικήσει και τους τρεις τίτλους».

Για τον ρόλο του στην ομάδα: «Να δίνω κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά στους ψηλούς της ομάδας, με τον κόουτς μιλήσαμε όταν υπέγραψα και περιμένω ξαναμιλήσουμε τώρα αυτές τις ημέρες με πιο πολλές λεπτομέρειες. Σίγουρα είμαι το βαρύ σέντερ και πιστεύω ότι θα με χρησιμοποιήσει εκεί που θέλει ο ίδιος».

Για τους νέους του συμπαίκτες: «Mόνο τον Γκάμπριελ ήξερα από παλιά, γιατί ήμασταν μαζί στην Λοκομοτίβ πέρσι. Γνωρίζω και τον Λεκαβίτσιους. Και με τους υπόλοιπους πιστεύω πως θα συνεργαστούμε πολύ καλά, για να φτάσουμε στον στόχο μας».

Για τους στόχους του “τριφυλλιού”: «Παρά την περυσινή γκρίνια στην ομάδα, κατακτήσαμε το νταμπλ και παρά την πικρή γεύση που άφησε ο αποκλεισμός από την Φενέρ, εμείς και φέτος θα πρέπει να διεκδικήσουμε και τους τρεις τίτλους δεν αλλάζει κάτι στον Παναθηναϊκό».

Για την Εθνική: «Η Εθνική παρά τα θεωρητικά άσχημα αποτελέσματα των τελευταίων ετών, είναι μία ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί. Ξέρω ότι σήμερα ξεκινάει το “Ακρόπολις” και είναι η πρόβα τζενεράλε για το Ευρωμπάσκετ και σίγουρα έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει το μετάλλιο».