Μέσα σε χρόνο dt ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει δικούς του δύο εξαιρετικά ποιοτικούς παίκτες (Ούκιτς, Μασιούλις) ενισχύοντας την μηχανή του σε σημαντικό βαθμό. Το… αξιοσημείωτο της υπόθεσης, όμως, είναι άλλο. Οι “πράσινοι” ήταν η πρώτη ομάδα που έριξαν στο τραπέζι του ΕΣΑΚΕ το θέμα των έξι (6) Αμερικανών στο επόμενο πρωτάθλημα, φοβούμενοι πως δεν θα μπορούσαν να βρουν στην αγορά κοινοτικούς παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά.

Παρόλ’ αυτά βρήκαν δύο εξαιρετικούς παίκτες σε χρόνο μηδέν καλύπτοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες τους στη θέση του πόιντ γκαρντ και του σμολ φόργουορντ.

Πολλοί, βέβαια, εγείρουν ενστάσεις σχετικά με την ετοιμότητα του Γιόνας Μασιούλις, ο οποίος προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό (σ.σ.: ρήξη χιαστών). Η αλήθεια είναι, όμως, πως ο Λιθουανός έχει επιστρέψει… δριμύτερος στην δράση αγωνιζόμενος, αρχικά, με την Μπαλτάι και εν συνεχεία για ένα δίμηνο με την Σιένα, με τη φανέλα της οποίας κατέκτησε και τον τίτλο του πρωταθλητή στην Ιταλία.

Εξάλλου, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως και επί εποχής Ομπράντοβιτς, οι “πράσινοι” προχώρησαν στην απόκτηση παίκτη που προερχόταν από εξίσου σοβαρό τραυματισμό. Ο λόγος φυσικά για τον Μίλος Βούγιανιτς, ο οποίος αποκτήθηκε το 2006 και συνέβαλλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του triple crown το 2007.

Ενώ και η παρουσία του Μασιούλις με τα χρώματα της Λιθουανίας στο Προολυμπιακό τουρνουά που διεξήχθη στο Καράκας καταδεικνύουν πως είναι πανέτοιμος για τη νέα πρόκληση της καριέρας του.