Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βόβορας, μίλησε για το αυριανό (22/12, 21:15) ματς με την Maccabi στο Ισραήλ.

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού τόνισε ότι το «τριφύλλι» πρέπει να ματσάρει την ενέργεια και την σκληράδα που βγάζουν οι Ισραηλινοί και επισήμανε ότι οι «πράσινοι» δεν τα έχουν καταφέρει απέναντι σε τέτοιου τύπου ομάδες, ενώ ανέφερε ότι η αυριανή αντίπαλος της ομάδας του προέρχονται από την μεγάλη εκτός νίκη επί της Barcelona.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Βόβορα:

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ δήλωσε: «Η Μακάμπι είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, έχει τον ίδιο προπονητή που έχει περάσει ξεκάθαρα τη φιλοσοφία του και ξέρουμε όλοι ότι ο κόουτς Σφαιρόπουλος στηρίζεται ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι. Προέρχεται από μια πολύ μεγάλη νίκη που συνδυάστηκε με μια πολύ καλή εμφάνιση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί είναι να ματσάρουμε την ενέργεια και την σκληράδα που βγάζουν εντός και εκτός έδρας. Δεν τα έχουμε καταφέρει με ομάδες παρόμοιου τύπου, που παίζουν δηλαδή αθλητικά και σκληρά. Αυτό πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας και να είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε από το πρώτο δευτερόλεπτο… Να ματσάρουμε, δηλαδή αυτή την ενέργεια που θα βγάλει η Μακάμπι».

Όσο για τα «κλειδιά» της επιτυχίας στο αυριανό ματς τόνισε: «Νομίζω, συνολικά το κλειδί είναι η άμυνα και τα ριμπάουντ. Είναι μια  ομάδα που ελέγχει αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού, δεν χάνει εύκολα ριμπάουντ. Παίζει με πολύ μεγάλο size στο “3”, “4” και “5”, με παιδιά που είναι σχεδόν όλοι πάνω από τα 2μ.05. Όλα αυτά έχουν να κάνουν  με την σκληράδα, το πόσο δυνατά θα πάμε στις φάσεις και το πώς θα βάλουμε το σώμα μας γιατί θα είναι ένα παιχνίδι επαφών. Περιμένουμε ένα παιχνίδι με πολλές επαφές και εκεί θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, ώστε να παίξουμε το ίδιο και εμείς».