Ο Παναθηναϊκός δεν έθελξε στη νίκη επί του Περιστερίου, εντούτοις ήταν σοβαρός καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, αρκετά ώστε να φτάσει στο ζητούμενο (τη νίκη) και μάλιστα εύκολα. Αυτό τόνισε ο Γιώργος Βόβορας, κάνοντας μάλιστα και τη σύγκριση με τα παιχνίδια της EuroLeague, στα οποία υποστήριξε πως οι “πράσινοι” αδικούν τους εαυτούς τους…

«Κάναμε πολύ σοβαρό παιχνίδι και στα 40 λεπτά. Η αμυντική μας εικόνα είναι αυτή που πρέπει να έχουμε. Στο επιθετικό κομμάτι παρά το γεγονός ότι ήμασταν νευρικοί και χάσαμε σουτ, αν παίζουμε αυτήν την άμυνα είναι θέμα χρόνου να βρούμε ρυθμό και να σκοράρουμε και στην επίθεση. Κάναμε παιχνίδι 40 λεπτών και είχαμε σωστή προσέγγιση. Και αυτό το λεμέ και το ξαναλέμε. Αυτός είναι ο σωστός δρόμος. Λέω στους παίκτες ότι αδικούμε και την δουλειά μας. Μπορούμε να βγάλουμε αυτήν την ενέργεια και στην EuroLeague όπου υπάρχει μεγαλύτερη ένταση», τόνισε αρχικά ο 43χρονος προπονητής του “τριφυλλιού”.

«Η Real είναι ομάδα Final 4 και το γνωρίζουμε αυτό. Έχουμε τεράστια πρόκληση μπροστά μας», είπε στη συνέχεια ο Βόβορας, αναφερόμενος στην προσεχή αντίπαλο του Παναθηναϊκού, τη Real, αλλά και τη ψυχολογία της ομάδας μετά την εντός έδρας ήττα από τη Zalgiris. «Η ψυχολογία παίζει ρόλο και πώς την χρησιμοποιείς. Χθες (12/12) αναλύσαμε πολλά πράγματα στο βίντεο και η ομάδα ήταν σε αυτό το ματς πολύ συγκεντρωμένη σε κάθε φάση. Κάποιες φορές πρέπει να χρησιμοποιείς την ήττα. Αδικούμε τους εαυτούς μας. Περνάνε τα παιχνίδια και δεν παίρνουμε αυτό που μπορούμε. Όμως πρέπει να ανεβάσουμε πιο ψηλά τον πήχη».

Όσον αφορά στην απουσία του Facundo Campazzo από τους Μαδριλένους, ο προπονητής του Παναθηναϊκού σχολίασε: «Ήταν ο παίκτης που έπαιρνε όλες τις αποφάσεις. Ό,τι άμυνα και αν παίζαμε είχε την σωστή απόφαση. Βλέπουμε όμως τον Llull να είναι πια πιο επιθετικός μετά την φυγή του Campazzo. Έχει μεγαλύτερο κίνητρο. Η ποιότητα των παικτών της Real είναι τέτοια που σε κάθε ματς μπορεί να έχει διαφορετικό πρωταγωνιστή. Εμείς δεν πρέπει να μένουμε μόνο στην ενέργεια, αλλά να είμαστε έτοιμοι σε κάθε φάση και σε κάθε κατοχή. Και αυτό πρέπει να το κάνουμε σε όλα τα ματς της EuroLeague».

«ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΝΑ ΕΧΩ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ»

Ο Γιώργος Βόβορας αναφέρθηκε φυσικά και στην πρώτη του αναμέτρηση με τον Αργύρη Πεδουλάκη, για τον οποίον είπε: «Ήταν περίεργο το συναίσθημα να βρίσκομαι για πρώτη φορά στον αντίπαλο πάγκο με τον κόουτς Πεδουλάκη. Του εύχομαι ότι καλύτερο όπως και στην ομάδα του Περιστερίου».