Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βόβορας, προανήγγειλε μετά την άνετη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 96-67 ότι ο νέος ξένος του «τριφυλλιού», ο Shelvin Mack, που ήρθε σήμερα στην Ελλάδα, θα κάνει ντεμπούτο απέναντι στην Efes (13/11 στο ΟΑΚΑ).

Από την άλλη, αποκάλυψε ότι ο Λευτέρης Μποχωρίδης δεν έπαιξε σήμερα επειδή ένιωσε ένα σφίξιμο και αποφασίστηκε να προφυλαχθεί.

Ο Γιώργος Βόβορας μίλησε φυσικά και για την εικόνα της ομάδας απέναντι στον ΠΑΟΚ και έδειξε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του.

Αναλυτικά ο Γιώργος Βόβορας είπε στην συνέντευξη Τύπου:

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Μέσα σε 48 ώρες είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα παιχνίδι και είχαμε κάποιους στόχους. Με την ΤΣΣΚΑ ήταν ένα μάθημα για εμάς. Για την αμυντική μας νοοτροπία. Δεν πήραμε καλό βαθμό. Και μέσα σε λίγες ώρες προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα. όπως τα defllections. Σήμερα είχαμε εξαιρετικό βαθμό. Φτάσαμε τα 35 που είναι πολύ καλό νούμερο. Βρήκαμε πόντους στον αιφνιδιασμό, γυρίσαμε την μπάλα. Και κάναμε πολύ καλή προσπάθεια. Καλαϊτζάκης και Δίπλαρος μπήκαν με την σωστή νοοτροπία και μπήκαν πολύ σωστά την ομάδα. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος».

Για το νέο ξένο της ομάδας, Shelvin Mack: «Ο Μack έρχεται μετά από αποχή αλλά είναι σε καλό ρυθμό και σε καλή κατάσταση. Θα χρειαστεί χρόνο, αλλά θα μας βοηθήσει και στο ματς της Παρασκευής. Χρειάζεται την εμπειρία του η ομάδα».

Για την απουσία του Λευτέρη Μποχωρίδη από το σημερινό ματς: «Ο Μποχωρίδης ένιωσε ένα σφίξιμο, αλλά θεωρήσαμε ότι έπρεπε να τον προστατεύσουμε. Όπως έχω πει πολλές φορές πρέπει να έχει τους παίκτες ετοιμοπολεμους. Και για τον Δίπλαρο πιστεύω ότι μπορεί να μας δώσει λεπτά. Η σεζόν είναι πολύ μεγάλη».

«Θα υπάρξουν πιο δύσκολα παιχνίδια»

Λίγο νωρίτερα ο Γιώργος Βόβορας είχε μιλήσει και στην κάμερα της ΕΡΤ όπου ανέφερε:

 «Είχαμε ένα κακό αμυντικό παιχνίδι την τελευταία φορά και είμαστε μία ομάδα που έχει αμυντικό προσανατολισμό. Επειδή πρέπει να χτίσουμε αμυντική νοοτροπία, το βάλαμε στόχο σήμερα να παίξουμε καλά στην άμυνα. Είναι λογικό να υπάρχει μία χαλαρότητα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι από την συνολική εικόνα της ομάδας στο αμυντικό κομμάτι και την διάθεση των παικτών.

Μπορεί να είχαμε μία εύκολη νίκη σήμερα, αλλά θα υπάρξουν και δύσκολα παιχνίδια. Τα παιχνίδια είναι αυτά που βελτιώνουν τους παίκτες και την ομάδα. Κάθε παιχνίδι είναι ένα μάθημα για εμάς. Αυτά του είδους παιχνίδια θα μας βοηθήσουν να βάλουμε κι άλλους παίκτες στο rotation της Euroleague».