Πιο “γεμάτος” από ποτέ παρουσιάζεται ο Παναθηναϊκός στα πλέι οφ της Basket League ΟΠΑΠ. Κι όπου “γεμάτος“, βάλ τε τη δυνατότητα που έχει, πλέον, ο Αργύρης Πεδουλάκης να δοκιμάζει ουκ ολίγα σχήματα, να μοιράζει το χρόνο συμμετοχής μεταξύ των παικτών του και -κυρίως- να κρατά “φρέσκους” τους βασικούς αγωνιστικούς άξονες της ομάδας του.

Η προσθήκη των Ραμέλ Κάρι και Αρ Τι Γκουίν δεν αλλάζει σημαντικά τον προσανατολισμό του τριφυλλιού στις δύο πλευρές του παρκέ. Αντίθετα, η συνταγή παραμένει η ίδια. Μόνο που από εδώ και πέρα ο “Άρτζι” θα έχει δύο (2) ακόμα παίκτες στο ροτέισον. Δύο παίκτες που μπορεί να μην είναι οι σταρ, αλλά είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσουν σημαντικά στα πλέι οφ.

Κι αυτό γιατί ο μεν Ραμέλ Κάρι έχει δείξει στα πρώτα δείγματα γραφής του πως είναι “μετρημένος” στις προσπάθειες που θα πάρει, ο δε Αρ Τι Γκουίν έρχεται για να δώσει μία ακόμα λύση στη φροντ λάιν των Κυπελλούχων Ελλάδος.

Ξέρει τι πρέπει να κάνει (και πότε)…

Ο Ραμέλ Κάρι μετρά ήδη τρεις εβδομάδες στη χώρα μας και στα πρώτα δείγματα γραφής του έχει δείξει πως δεν μοιάζει στο ελάχιστο στον προκάτοχό του (Μάρκους Μπανκς). Κι αυτό γιατί εν αντιθέσει με τον πρώην “πράσινο”, ο Ραμέλ Κάρι είναι πολύ πιο “οικονομικός” στις προσπάθειες που παίρνει στην επίθεση. Δεν εκβιάζει σουτ, δεν είναι επιπόλαιος.

Παράλληλα, όμως, προσθέτει το σουτ από μέση απόσταση. Στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Ίκαρο Καλλιθέας, ο έμπειρος γκαρντ έπαιξε αρκετές φορές πικ ν ρολ τελειώνοντας τις φάσεις με σουτ από μέση απόσταση. Κάτι το οποίο δεν είχε στο ρεπερτόριό του ο Μάρκους Μπανκς.

Πέραν τούτου, ο Ραμέλ Κάρι φαίνεται πως είναι παίκτης που ακολουθεί το πλάνο του προπονητή του κατά γράμμα. Αποφεύγει τους παρορμητισμούς του προκατόχου του, στοιχείο άκρως σημαντικό για το μπάσκετ που παίζει ο Παναθηναϊκός.

Ο παίκτης που έλειπε

Ο Αρ Τι Γκουίν, από την πλευρά του, δεν είναι ο παίκτης που θα σηκώσει το τριφύλλι στις πλάτες του. Γι αυτές τις δουλειές υπάρχουν, άλλωστε, άλλοι. Πρόκειται, όμως, για μία ενδιαφέρουσα περίπτωση “ψηλού”, ο οποίος έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά των Κώστα Τσαρτσαρή και Τζέιμς Γκιστ.

Δεν είναι “εγκεφαλικός” (όπως ο Κώστας Τσαρτσαρής), δεν είναι τρομερά αθλητικός (όπως ο Τζέιμς Γκιστ), αλλά μπορεί να απειλήσει με συνέπεια το καλάθι.

Στην χθεσινή αναμέτρηση με τον Ίκαρο Καλλιθέας (σ.σ.: το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν αποτελεί ασφαλές δείγμα γραφής, απλά μία πρώτη γεύση), ο πρώην “Ουκρανός” τοποθετήθηκε στο high post όταν οι φιλοξενούμενοι γυρνούσαν την άμυνά τους σε ζώνη. Και έδειξε πως μπορεί να απειλήσει από μέση απόσταση αποτελώντας, έτσι, το “σκαλοπάτι” μεταξύ περιφέρειας και “ζωγραφιστού”.

Από εκεί και πέρα, τα κέρδη του Παναθηναϊκού από την απόκτηση του Αρ Τι Γκουίν δεν είναι μόνο ποιοτικά, αλλά και… ποσοτικά αφού πρόκειται για έναν ακόμα παίκτη στο ροτέισον που μπορεί να δίνει ανάσες στον Τζέιμς Γκιστ και μαζί τη δυνατότητα στον Κώστα Τσαρτσαρή να λειτουργεί ως μπαλαντέρ στη φροντ λάιν.