Η ανοικοδόμηση του καινούργιου “πράσινου” χτίσματος ξεκίνησε με τον Αργύρη Πεδουλάκη σε ρόλο… αρχιτέκτονα να φροντίζει προκειμένου τα θεμέλια να είναι γερά. Ήτοι… ελληνικά. Είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από την εισροή ελληνικού αίματος προκειμένου να αποκτήσει την απαραίτητη βάση πάνω στην οποία θα χτιστεί η ομάδα και την οποία, εν συνεχεία, θα έρθουν να συμπληρώσουν οι ξένοι παίκτες που θα αποκτηθούν.

Η απόκτηση του Μάικ Μπράμος (χθες) και του Σοφοκλή Σχορτσανίτη (σήμερα) καταδεικνύει πως ο νέος προπονητής του τριφυλλιού βαδίζει προς αυτή την κατεύθυνση. Άλλωστε με δεδομένο πως το μοναδικό εν ισχύ συμβόλαιο ήταν αυτό του Δημήτρη Διαμαντίδη, η ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Τόσο ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ/φόργουορντ όσο και ο θηριώδης σέντερ πέρα από την (αναγκαία) ανανέωση, θα δώσουν κάτι το οποίο έλειπε σε σημαντικό βαθμό από τον περσινό Παναθηναϊκό. Ανάσες και ενέργεια. Αν μάλιστα σε αυτά συνυπολογίσουμε πως ο “Big Sofo” διαθέτει εμπειρία και πλούσιες μπασκετικές εικόνες, και ο Μπράμος την τελευταία διετία πήρε παραστάσεις τόσο από το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης (ACB), αλλά και το Ευρωμπάσκετ του 2011, όλα συνηγορούν πως η ανανέωση δεν συνεπάγεται μεγάλο ρίσκο.

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα της “πράσινης” διοίκησης είναι αυτό των ανανεώσεων των συμβολαίων των Ελλήνων παικτών που απάρτιζαν το περσινό ρόστερ. Στράτος Περπέρογλου, Κώστας Καϊμακόγλου, Κώστας Τσαρτσαρής και Ίαν Βουγιούκας αποτελούν τέσσερις σημαντικές μονάδες με ενδεχόμενη παραμονή τους στο ΟΑΚΑ να αποτελεί ακόμα μία μικρή νίκη εν όψει της νέας σεζόν.

Γιατί πολύ απλά σε περίπτωση που παραμείνουν στην ομάδα, το τριφύλλι κλείνει οριστικά το θέμα των “Ελλήνων” και στρέφει την προσοχή του στους ξένους παίκτες που θα ολοκληρώσουν το παζλ της νέας σεζόν…