Ματσάρα στο Βελιγράδι με τον Παναθηναϊκό να πάιρνει το ροζ φύλλο και να γλιτώνει το άγχος για την συνέχεια και την γκρίνια. Γιατί έχοντας χάσει από την Λιέτουβος αν έχανε και από τον Ερυθρό Αστέρα σήμερα θα είχε πολύ θέμα συζήτησης και γκρίνια για την συνέχεια έχοντας να παίξει και στη  Κρήτη την επόμενη εβδομάδα με την επικίνδυνη Λοκομοτίβ Κούμπαν. Και μετά θα έμπλεκε σε περιπέτειες με μια γκέλα ακόμα όχι βέβαια για την πρόκριση αλλά για την κατάταξη χωρίς αυτό να παίζει μεγάλο ρόλο. Όμως θα είχε γκρίνια για την απόδοση και τις ήττες.

Ο Παναθηναϊκός για όσους βλέπουν μόνο την βιτρίνα πέτυχε ένα μικρό άθλο νικώντας στο γήπεδο μιας ομάδας με τρομερή έδρα και από -15 και κέρδισε τον Παππά και τον Μαυροκεφαλίδη και και και… Ως ένα σημείο έγιναν όλα αυτά πράγματι. Από εκεί και πέρα όμως όλα έχουν και διπλή ανάγνωση. Και αυτό που βλέπουμε πιο ψύχραιμα είναι ότι αν ο Παναθηναϊκός περίμενε μόνο τον Παππά και χωρίς άλλες λύσεις να γυρίσει ένα ματς αυτό δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικό για ένα παίκτη που είναι ρολίστας φέτος τουλάχιστον με γνώμονα το ρόστερ και αν δεν έπιαναν τα ντράιβ σήμερα απέναντι σε μέτριους αμυντικά παίκτες στην περιφέρεια των σέρβων θα ήταν η ελληνική ομάδα αδιάβαστη ακόμα. Βέβαια είχε λογική σήμερα η επιμονή του Πεδουλάκη στον Παππά επειδή ακριβώς είδε τις αμυντικές αδυναμίες των αντιπάλων του.

Επίσης ο Παναθηναϊκός μην ξεχνάμε ότι δεν έπαιζε με κανένα μεγαθήριο αλλά με μια απλά ενθουσιώδη ομάδα και γρήγορη αλλά χωρίς κανένα μεγάλο ταλέντο και φονταμένταλς. Βεβαίως έπαιζε σε μια σκληρή έδρα με αντίξοες συνθήκες μιας και δυστυχώς η οπαδική μεγάλη κόντρα της Ελλάδος έχει φτάσει και στην Σερβία και παντού και αυτό είναι ότι χειρότερο. Το να χάνει λοιπόν ο ΠΑΟ με 15π στο πρώτο μέρος με ανύπαρκτη άμυνα από μια μέτρια ουσιαστικά δεν είναι και το καλύτερο με τόσο κακό πρώτο ημίχρονο.

Συνεπώς ο Παναθηναϊκός για να βάζουμε τα πράματα σε μια σωστή σειρά ήταν διπρόσωπος. Κάκιστος στο πρώτο μέρος και με την πεπατημένη (δηλαδή την άμυνα) στο δεύτερο έκλεισε το ματς και με την εμπειρία το πήρε απέναντι σε μια ομάδα που χωρίς ανοιχτό γήπεδο και τρίποντο δεν έχει εύκολο σκορ . Ο Παναθηναϊκός σαφώς κρατά την αντιδρασή του από το -15 σε μια καυτή έδρα και με μέτριο στο σκορ τον Διαμαντίδη (που έβαλε το πιο κρίσιμο όμως σουτ στο -4 και είχε 9 ασίστ)και την πολύ καλή παρουσία του Παππά αρκεί να μην καβαλήσει όπως πολλές φορές στο παρελθόν το καλάμι…

Από την άλλη προβληματίζεται για την εικόνα στο πρώτο μέρος που έχασε όλες τις φάσεις αμυντικά και επιθετικά με εξαίρεση τον Μπατίστ ψάχνοταν και δεν είχε κυκλοφορία και διάβασμα στις αδύναμες πλευρές. Και πλέον ο Παναθηναϊκός θέλει έχοντας και 12 παίκτες άλλωστε φέτος κλασάτους, να βρει διάρκεια… Και δεν χρειάζεται να περιμένει τον νέο χρόνο γι αυτό.