O Παναθηναϊκός “σφράγισε” την πρόκριση του στο Top-16 της Euroleague, με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς να τονίζει στις δηλώσεις του μετά την επικράτηση απέναντι στη Ζιελόνα Γκόρα, πως πλέον οι “πράσινοι”, έχοντας πετύχει τον αρχικό στόχο, έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν για ένα νέο ξεκίνημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Είχαμε σκαμπανεβάσματα στην πορεία μας, χρειάστηκε καιρός να βρεθούμε σαν ομάδα, αλλά το τελευταίο διάστημα έχουμε βελτιωθεί λόγω των περισσότερων προπονήσεων που έχουμε σαν ομάδα. Ο στόχος ήταν να προκριθούμε, το πώς έγινε δεν έχει σημασία και προχωράμε. Πλέον μας δίνεται η ευκαιρία να πατήσουμε το reset και να μπούμε στο Top 16. Έχουμε ένα μεγάλο διάστημα μέχρι τότε για να βελτιωθούμε “.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει “αιώνιο” ντέρμπι: “Δεν μπορώ να πω ότι είναι καλύτερο για μας. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα στο Κάουνας θα πρέπει να συνεχίσουμε. Θέλουμε ένα γκρουπ για να τα πάμε καλά. Τα προηγούμενα χρόνια φτάσαμε στα προημιτελικά με μειονέκτημα έδρας και φέτος θέλουμε να τα πάμε καλύτερα, ειδικά εκτός έδρας”.