O Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 63-74 στο ΟΑΚΑ από τον Ερυθρό Αστέρα για την 3η αγωνιστική του Τop-16 της Euroleague, με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς να εξηγεί στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα πως οι “πράσινοι” δεν αντέδρασαν στο καλό παιχνίδι των Σέρβων, τονίζοντας παράλληλα πως η ομάδα οφείλει να δείξει “χαρακτήρα” και να συνέλθει άμεσα, ενόψει της συνέχειας που ακολουθεί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Νομίζω πως ο Ερυθρός Αστέρας ήταν πιο συγκεντρωμένος από εμάς. Έπρεπε να ήμασταν πιο σκληροί και δυνατοί στις μάχες σώμα με σώμα. Ίσως το συνειδητοποιήσαμε αργά. Στα εντός έδρας παιχνίδια πρέπει να παίζουμε με μεγάλη ενέργεια”.

Για το τι έχει αλλάξει στην ομάδα από την α’ φάση της Euroleague: Δεν νομίζω πως έχει αλλάξει κάτι. Υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια. Πρέπει κάθε παιχνίδια να το βλέπουμε ξεχωριστά. Δεν αντιδράσαμε στο καλό παιχνίδι του Ερυθρού Αστέρα και δεν καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι». 

Τέλος, παρατήρησε: “Ηταν το τρίτο παιχνίδι του Top 16 κι έχουμε δύο ήττες. Δεν υπάρχει ήττα εντός προγράμματος. Η ήττα μάς πληγώνει και δεν βοηθάει να προχωρήσουμε χωρίς ενέργεια και συγκέντρωση. Είναι καλό timing, για να δείξουμε χαρακτήρα. Πρέπει να συνέλθουμε άμεσα”.