Ηταν αυτό που λέει εκείνη η παροιμία. «Ο κόσμος το ΄χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι». Ο Παναθηναϊκός μόλις σήμερα (28/1) ανακοίνωσε την λύση του συμβολαίου του Στεφάν Λάσμε, αλλά ήταν γνωστό εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι ο Αφρικανός σέντερ είχε «τελειώσει» από την ομάδα και μετρούσε απλά μέρες μέχρι την ανακοίνωση του διαζυγίου.

Η απόφαση για το «τελείωμα» του Λάσμε είχε παρθεί τις μέρες του διαζυγίου με τον Πασκουάλ. Ακόμα κι αν ο Καταλανός έμενε, τίποτα δεν θα άλλαζε, καθώς ο Λάσμε δεν τον είχε πείσει ότι μπορεί να βοηθήσει και ο Πασκουάλ ζητούσε επιτακτικά την αντικατάστασή του.

Τελικά… αντικαταστάθηκε ο Καταλανός με τον Ρικ Πιτίνο και ο Λάσμε έμεινε. Προσωρινά, όμως, όπως φάνηκε… Ο Παναθηναϊκός περίμενε απλά να βρει έναν ψηλό για να αντικαταστήσει τον Λάσμε. Και όταν τον βρήκε στο πρόσωπο του Εντριαν Πέιν, ο Λάσμε πήρε τον δρόμο για την πόρτα της εξόδου.

Ο Αφρικανός από την πρώτη στιγμή ο επέστρεψε στην ομάδα (είχε παίξει στους πράσινους από το 2012 έως το 2014) έδειξε ότι είχε χάσει την λάμψη του και δεν ήταν ο Λάσμε που θυμόταν ο κόσμος και οι άνθρωποι της ομάδας.

Από την άλλη, δεν έδειχνε και καμιά διάθεση να ορθώσει το ανάστημά του και να παίξει το μπάσκετ που ξέρει. Θα πείτε, βέβαια, ότι έφτασε στα 36 και μοιραία έχει χάσει πια την φρεσκάδα και την αθλητικότητά του. Δίκιο θα έχετε, αλλά από την άλλη, ακόμα και στα 36 ο Λάσμε θα μπορούσε να βοηθήσει αν έκαιγε μέσα του η φλόγα και το πάθος για το μπάσκετ. Φαίνεται όμως, πως η φλόγα δεν ήταν τόσο δυνατή.

Εμεινε στα ρηχά

Ο Αφρικανός έκανε ελάχιστα πράγματα φέτος. Και δεν μιλάμε για την επίθεση. Μιλάμε για την άμυνα και τα ριμπάουντ που ήταν το καλό χαρτί του. Κάποιοι λένε ότι ίσως επηρεάστηκε από την μαγική ατμόσφαιρα στην Αθήνα και τις πολλές… σειρήνες που έχει η πόλη και αυτό τον έκανε να έχει το μυαλό του αλλού και να μην μπορεί να δείξει την κλάση του. Δεν ξέρουμε αν η αλήθεια είναι εκεί ή είναι κάπου στην μέση ή απλώς ο Λάσμε δεν μπόρεσε να εγκλιματιστεί. Ξέρουμε όμως, ότι δεν μπόρεσε να δείξει το ταλέντο του και αυτό το πλήρωσε με το σημερινό… διαζύγιο

Οι αριθμοί του

Ο Λάσμε έπαιξε φέτος σε 9 ματς στην Ευρωλίγκα και είχε μέσο όρο 5.1 πόντους και 2.8 ριμπάουντ, 0.4 ασίστ,. 0.8 κοψίματα . Στην Α1 έπαιξε 11 ματς και είχε μέσο όρο 6.82 πόντους, 4.55 ριμπάουντ, 0.64 ασίστ, 1.64 κοψίματα. Οι αριθμοί του δείχνουν ότι έμεινε στα ρηχά και δεν θυμίζουν τα παλιά του νούμερα στον Παναθηναϊκό. Αλλος Λάσμε τότε βέβαια και σίγουρα πιο νεαρός, αλλά όπως και να ‘ναι η στατιστική λέει πολλά…

 

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΛΑΣΜΕ ΣΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

Α1

ΣΕΖΟΝ           ΠΟΝΤΟΙ         ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΑΣΙΣΤ ΚΟΨΙΜΑΤΑ             

2012-13           9.8                  5.3                0.7        1.1

2013-14           10.7                4.9                0.8        0.7

2018-19           6.8                  4.5                0.6          1.6

 

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

ΣΕΖΟΝ           ΠΟΝΤΟΙ         ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΑΣΙΣΤ ΚΟΨΙΜΑΤΑ              

2012-13           10                   6.1                 0.5       1.9

2013-14           8.9                  4.8                 0.6        1

2018-19           5.1                  2.8                 0.4         0.8

 

ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΛΑΣΜΕ